El Campionat de Catalunya d’Optimist 2018 ja té guanyadores!

  • 22/April/2018
  • Categoria: Regates

Nora García, del Club Nàutic Masnou, al Grup 1, i Natalia García, del Club Nàutic Cambrils, al Grup 2, s’han proclamat vencedores del Campionat de Catalunya d’Optimist 2018. Nora García és, a més, la nova guanyadora absoluta del títol. La regata, que ha acollit el Club Nàutic L’Escala emmarcada al calendari esportiu del 50 aniversari del port de la Costa Brava, s’ha celebrat en dues etapes disputades els caps de setmana dels dies 15, 16, 21 i 22 d’abril. La cita ha comptat amb la participació de 144 joves navegants.

Després d’una primera fase marcada pels aplaçaments de la primera sortida de la jornada, el 15 d’abril amb presència de pluja, la segona ha permès gaudir de millors condicions de navegació. El dissabte, de fet, han estat magnífiques. El sol i la marinada han acompanyat els regatistes amb una intensitat que ha anat augmentant dels nou als 15 nusos. El diumenge el cel ha estat enteranyinat i el vent ha trigat en entrar en acció. La primera prova s’ha disputat amb un nord est de cinc a sis nusos que ha anat baixant en intensitat de cara al final de la màniga. A causa d’això, el recorregut s’ha hagut d’escurçar pel Grup 2. Malauradament, la baixa intensitat del vent i una rolada al 180 que ha arribat massa tard, han impedit celebrar una nova màniga a temps. L’autonòmic d’Optimist es resol, així, amb un total de 10 mànigues celebrades pel Grup 1 i nou pel Grup 2.

Amb una tercera plaça aconseguida a dia d’avui, Nora García ha confirmat la seva victòria, que acariciava des del diumenge passat. El segon i el tercer lloc del Grup 1, han quedat intactes respecte a ahir i són per a Alexandro Riquelme, del Club Nàutic El Balís i Miquel Baena del Club Nàutic Vilanova. Natalia García, al Grup 2, ha estat sempre en posició de podi però variant fins avui, que una segona posició l’ha permès ascendir fins a l’or del campionat. El seu company d’equip, Zsombor Denes, ha baixat avui a la tercera plaça i ha cedit la plata a Pol Mateu del Club Nàutic Masnou, guanyador de la prova d’avui.

Més que esport

El Campionat de Catalunya d’Optimist 2018 ha finalitzat amb l’entrega de trofeus als guanyadors de les diferents categories i un plat de pasta per tots els participants. El programa social de la regata, però, ha inclòs molt més. Cada dia, en finalitzar les proves, els tres primers classificats de cada grup han rebut un mallot que han hagut de lluir durant la següent jornada de navegació. L’entrega dels mallots ha tingut lloc en un acte durant el que a més, s’ha sortejat material nàutic divers dels col·laboradors de la regata Naaix i Òptica L’Escala.

D’altra banda, el dissabte 21 d’abril, els pares dels regatistes han pogut gaudir d’una fantàstica ruta turística a bord d’una de les embarcacions de l’empresa Creuers Mare Nostrum. Durant l’excursió, han pogut veure la regata de prop i descobrir els orígens del mar d’Empúries. La sortida ha acabat amb una degustació d’anxoves de l’Escala maridada amb vins de l’Empordà.

Fotografies

Quines notícies vols veure:

12.8º C

Vent: 244 WSW 1.7Kts, 6.6 Max

image description