Equips de seguretat i prevenció de contaminació

  • 1/July/2019
  • Categoria: Mediambient

La Direcció General de la Marina Mercant ha publicat el text del projecte d’Ordre Ministerial que regula els equips de seguretat i prevenció de la contaminació de les embarcacions d’esbarjo. Aquest, substitueix l’antiga Odre FOM 1144/2003.

L’evolució tecnològica dels equips destinats a ser instal·lats a les embarcacions d’esbarjo i la recent actualització normativa sobre aquest tipus d’embarcacions aconsellava una nova regulació que havia de reunir els factors i circumstàncies que permetessin un millor desenvolupament del sector nàutic d’esbarjo.

En aquest sentit, el projecte normatiu té per objectiu actualitzar i racionalitzar els elements de seguretat amb la intenció de modernitzar la legislació existent prèviament sobre la matèria.

S’amplia la revisió de les balses salvavides

Entre altres punts del text, destaca l’ampliació de la revisió de les balses salvavides. Passa a ser d’un any al període que recomani el fabricant, en intervals que no podran ser mai superiors a 36 mesos.

Una altra de les novetats d’aquesta Ordre és que el seu àmbit d’aplicació afecta també a les embarcacions d’esbarjo estrangeres que naveguin per aigües sota sobirania espanyola, sempre que els seus propietaris o patrons tinguin una vinculació autèntica amb Espanya. D’aquesta manera, s’intenta evitar que les embarcacions d’esbarjo s’abanderin a altres Estats de pavelló amb requisits de seguretat i prevenció de la contaminació més laxes.

Finalment, s’afegeix un règim sancionador mitjançant el que s’estableixen diferents especificacions i graduacions al quadre d’infraccions i sancions establertes al títol IV del llibre tercer del “Texto Refundido de la Ley de Puertos del Estado y de la Marina Mercante”, amb l’objectiu de facilitar l’aplicació d’aquest règim als aspectes regulats exclusivament en aquesta Ordre.

Consultar el text complet

Quines notícies vols veure:

14.3º C

Vent: 225 SW 3.2Kts, 25.8 Max

image description