Windshear, vencedor absolut de la IX Copa Comodor – Gran Premi Jotun

  • 10/April/2018
  • Categoria: Regates

El Windshear del CV Golfus és el guanyador de la IX Copa Comodor – Gran Premi Jotun,que va reunir un total de 20 creuers a la línia de sortida. La regata de llarga distància, que s’iniciava el dissabte 7 a les 11:05 hores, és la segona cita esportiva del calendari d’activitats que el Club Nàutic L’Escala ha preparat per celebrar el seu 50 aniversari.

El J105 de l’holandès Hans Peter Mulder es feia amb la victoria absoluta i de la categoria RI després de ser una de les poques embarcacions que aconseguien acabar la regata en el temps establert. El vent del nord est, d’entre quatre i vuit nusos a l’inici de la prova, va caure quan la flota començava a arribar a l’illa Messina, fet que va allargar i endurir la prova.

Windshear era també el primer en arribar en temps real. Ho feia a les 22:37:36 hores després d’invertir un total de 11 hores, 32 minuts i 36 segons en completar les 35,5 milles previstes. Amb sortida des de l’Escala, el recorregut va fer navegar la flota fins una boia de desmarc, les illes Medes i l’illa de Messina abans de tornar al punt d’inici.

Molt poc vent i una revisió de resultats

La revisió dels resultats per part del Comitè, ja que inicialment no havia previst l’ampliació del recorregut deguda a l’ús d’una boia de desmarc, descobria el segon classificat de la IX Copa Comodor i de la classe RI. Es tracta del Menut de Miquel del Clos. El Jeanneau Sun Fast 36 FE de la tripulació del RCM Barcelona arribava a l’Escala a les 00:33:14 hores després de 13 hores, 28 minuts i 14 segons de navegació.

L’entrega de trofeus tenia lloc el diumenge 8 d’abril a les 10:00 hores al restaurant La Barra del Port del Club. L’acte finalitzava amb un sorteig d’obsequis entre tots els participants. Només les embarcacions que van acabar dins el temps establert, però, van poder accedir a fer-se amb el Gran Premi Jotun, consistent en un servei de Manteniment Exprés a l’Escar L’Escala. Aquest inclou la neteja, l’hissada, la botadura, cinc dies d’estada a les instal·lacions i la pintura antifouling, en aquest cas a escollir entre les línies Non Stop o Racing de Jotun.

També es va repartir la possibilitat de gaudir d’experiències gastronòmiques als restaurants Can Miquel, El Molí de L’Escala, Navili, La Clota, Meri Lou, Korpilombolo, Pizza Pazza, La barra del port, Ultramar, Grop i la bodega Els Barrils. Va rematar la llista de premis una sortida gratuïta de tres hores amb J70 al Club Nàutic L’Escala.

Fotografies

Quines notícies vols veure:

17.5º C

Vent: 124 SE 5.2Kts, 25.8 Max

image description