El primer projecte InserVela de l’Escala finalitza amb èxit

  • 18/June/2019
  • Categoria: Social

Han passat nou mesos des de que la primera promoció del projecte InserVela de l’Escala prenia contacte amb el món de la vela. Han estat setmanes d’aprenentatge que han culminat amb l’entrega dels diplomes als sis participants que han superat totes les fases del programa. Ha estat avui, a l’acte de cloenda del programa InserVela de l’Escala, que ha tingut lloc a la Sala de Juntes del Club Nàutic l’Escala a les 17:30 hores. Hi han assistit els alumnes acompanyats de familiars i també representants de les tres entitats impulsores de la iniciativa: l’Ajuntament de l’Escala, la Federació Catalana de Vela i el Club Nàutic l’Escala.

Projecte InserVela per a la integració

Xavier López, director esportiu del Club Nàutic l’Escala ha estat l’encarregat de conduir l’acte i Gerard Marín, comodor del port esportiu, ha obert les intervencions. Marín ha felicitat als sis alumnes d’InserVela i ha valorat molt positivament l’experiència del Club en el seu desenvolupament. Xavier Casorrán, delegat de Girona de la Junta Directiva de la Federació Catalana de Vela, per la seva banda, ha posat en valor l’esport de la vela com a vehicle integrador dels col·lectius més vulnerables, mentre que Inés Vizcarro, directora de l’Escola de Vela Catalana ha donat tots els detalls del funcionament i implementació del projecte. Ha finalitzat el torn de paraula Ramona Vilella, regidora de Serveis Socials de l’Ajuntament de l’Escala, que ha explicat la importància que ha tingut el desenvolupament del programa al municipi. L’acte ha comptat, també, amb la presència de David Colomer, tècnic de l’Àrea Social de la Federació Catalana de Vela.

Finalment, s’ha fet entrega dels diplomes i d’una armilla als sis alumnes que han superat el programa. Els nois han firmat, durant el pica-pica de cloenda, un pòster commemoratiu d’aquesta edició del projecte InserVela.

Compromís amb els col·lectius més vulnerables

Amb aquest acte culmina amb èxit l’arribada del programa InserVela a l’Escala. La iniciativa, que engegava la Federació Catalana de Vela el 2013, ha comptat, per convertir-se en realitat per primera vegada a la província de Girona, amb el treball conjunt de la Federació, l’Ajuntament de l’Escala i el Club Nàutic l’Escala. Es materialitza, d’aquesta manera, el compromís de les tres entitats amb les persones més vulnerables.

Més concretament, InserVela es dirigeix a joves amb risc d’exclusió social d’entre 16 i 25 anys i pretén facilitar la seva inserció laboral mitjançant l’esport de la vela. Després d’un primer contacte, una sessió de navegació de quatre hores, els participants han assistit un programa d’aprenentatge dividit en tres fases. Han completat els cursos de vela de nivell bàsic, mitjà i avançat i han rebut formació en les tasques de Monitor Col·laborador de vela i en manteniment d’embarcacions. Ara ja estan a punt per iniciar la seva carrera professional a l’entorn nàutic, fet que s’intentarà facilitar des de les entitats implicades.

Quines notícies vols veure:

11.5º C

Vent: 192 SSW 2.5Kts, 7.9 Max

image description