El Club Nàutic l’Escala celebra la Trobada de Velers del mes d’abril

Club Nautic l'Escala-Curs de vela de creuer a la Costa Brava-nivell bàsic
Club Nautic l'Escala-Curs de vela de creuer a la Costa Brava-nivell bàsic
  • 8/April/2019
  • Categoria: Regates

Després d’una setmana en la que la pluja agafava protagonisme, la meteorologia permetia celebrar una nova Trobada de Velers del Club Nàutic l’Escala el passat dissabte 6 d’abril. No va ploure, i malgrat que les temperatures no van ser tan altes com en l’anterior cita, els participants van poder gaudir d’una fantàstica jornada de vela de creuer dominada per vents de component sud.

La sisena navegada de la temporada 2018-19 va comptar amb l’assistència de fins a set tripulacions, a les que s’incorporava, per primera vegada aquest any, la de l’Ulysse, el Bénéteau Océanis Clipper 311 de Jean-Michel Carre. Com no podia ser d’una altra manera, la cita començava, però, a les 11:00 a port, amb un bon esmorzar i una conferència sobre com treure el màxim rendiment dels rumbs oberts a través de planeig que va anar a càrrec del director esportiu del Club, Xavi López.

A es 12:00 hores l’acció es traslladava a l’aigua, on les embarcacions van completar un recorregut costaner de 6,1 milles, les més grans; i de 3,14, les més petites. Un altre cop a terra, la Trobada de Velers del Club finalitzava amb un dinar de la secció de creuer que va tenir lloc al restaurant La Barra del Port.

Pocs canvis a les classificacions

Si bé el Cresques, el Dufour 35 C tripulat pels abonats de l’Escola de Vela del Club, aconseguia la victòria de la prova del dissabte 6, el Dufour 40 de Ramon Almato, el Furri, conserva el lideratge de la general Rally I amb sis punts i cinc d’avantatge sobre el Cresques. Gaietà López i el Rasca (Bénéteau First 26Q) es mantenen primers entre els Rally 2. El Nauticescala 2, que va navegar amb Manel González a la canya, per la seva banda, escalava una posició per situarse primer a la classificació Regata, integrada únicament per monotips de la classe J70.

Més creuer!

Els aficionats a la vela de creuer tenen cita amb la X Regata Comodor – Gran Premi Jotun els dies 4 i 5 de maig una regata especial que servirà, també, per recordar la figura de “Nandu” Muñoz, comodor del Club durant anys que ens deixava el passat mes de desembre.

Fotografies

Quines notícies vols veure:

11.9º C

Vent: 316 NW 26.0Kts, 27.1 Max

image description