Una trobada de velers molt especial…

  • 21/May/2019
  • Categoria: Regates, Social

La secció de creuer del Club Nàutic l’Escala està inmersa en un maig d’activitat intensa. Després de celebrar la X Copa Comodor – Gran Premi Jotun – Memorial “Nandu” Muñoz, els amants de la vela de creuer tornaven a tenir cita el passat dissabte 18 de maig. Era el torn de la trobada de velers del mes de maig, una edició molt especial d’aquesta reunió mensual, i és que la flota escalenca va navegar amb tripulacions del CV Golfus Empuriabrava.

Una prova especial

En aquesta ocasió, la Ruta de l’Anxova va congregar fins a una desena d’embarcacions del Club, a les que s’hi afegia el Manu Tercer (Bénéteau First 35) de Lluís Casademont del CN Costa Brava. Tots els participants es trobaven a les 11 hores a l’Escola de Vela del Club per gaudir d’un bon esmorzar abans de la reunió de patrons. Les flotes de l’Escala i Empuriabrava es congregaven més tard al mig del golf de Roses per navegar un recorregut tècnic que s’iniciava al voltant de les 13:00 hores. Per les categories Rally i Regata va ser de cinc milles i pels Rally 2, de 2,5.

Classificacions amb pocs canvis

La setena prova aportava pocs canvis a les classificacions de la Ruta de l’Anxova. Furri (Dufour 40) de Ramon Almato conserva el lideratge de la categoria Rally amb vuit punts i sis d’avantatge sobre el segon gràcies a la seva regularitat. Aquesta segona plaça és per al Cresques, el Dufour 35 e tripulat pels Abonats de l’Escola de vela del Club, mentre que la tercera l’ocupa el Raig (Bénéteau First 27.7) de Josep Roca.

Rasca (Bénéteau First 26Q) de Gaietà López continua al capdavant de la flota Rally 2 i el J70 2, que va navegar amb Valentín Baraibar a la canya conserva la primera posició tot i que el J70 1, en aquesta ocasió liderat per Francesc Girvent, aconseguia situar-se millor a la prova.

I molt més per aquest mes de maig…

Les activitats de la secció de creuer continuen aquest mes de maig amb dues propostes més. D’una banda la possibilitat de navegar amb l’IMOCA 60 Mundus en diferents sortides programades fins el Challenge Barcelona – Sóller. L’objectiu, en aquest cas, serà superar el récord de temps vigent de la travessa de 100 milles.

Ja el 30 de maig, el port esportiu de la Costa Brava es prepara per acollir la XV Escalagde – VII Veles d’Empúries. Un any més, la regata transfronterera de més èxit de la Costa Brava torna amb la clàssica travessa entre Cap d’Agde i l’Escala i una prova costanera prevista pel dissabte 1 de juny.

Fotografies

Quines notícies vols veure:

12.2º C

Vent: 345 NNW 22.2Kts, 27.1 Max

image description