Francesc Saurina i Miquel Sarquella, vencedors del X Costa Brava Sailing Meeting

  • 25/March/2018
  • Categoria: Regates

Francesc Saurina, en Optimist, i Miquel Sarquella, en categoria Open, s’han proclamat vencedors del X Costa Brava Sailing Meeting. La cita, que ha tingut lloc entre el 24 i el 25 de març, inaugura la temporada i el calendari esportiu que ha preparat el Club Nàutic L’Escala per celebrar el seu 50 aniversari.

La regata ha reunit una quarantena de participants entre les classes Optimist i Open procedents de clubs de gran part de la costa empordanesa. La més nombrosa ha estat, com és habitual, l’Optimist, que ha comptat amb gairebé una trentena de joves navegants. Especialment del Grup 3, els més petits, ja que per a ells, aquesta convocatòria era puntuable per ascendir al Grup 2.

Tramuntana, pluja i mar

Tots ells han hagut d’enfrontar-se a una meteorologia complicada. El dissabte, de fet, la pluja, molt intensa especialment a primera hora; el vent, una tramuntana de fins a 25 nusos; i una onada considerable provocaven que finalment el Comitè decidís anul·lar les proves previstes al voltant de les 13:30 hores. El dia acabava abans d’hora amb un plat de pasta per a tots els participants.

El diumenge, la pluja tornava a presentar-se, tot i que desapareixia a mig matí. La tramuntana, d’entre sis i set nusos per a la primera prova, baixava en intensitat de cara a la segona. El Comitè decidia anul·lar la màniga dels Optimist i els Open l’acabaven amb més mar que vent. La mar de fons ha estat l’altre protagonista de la jornada.

Amb una sola prova disputada, Francesc Saurina CV Palamós s’ha proclamat vencedor absolut del X Costa Brava Sailing Meeting en Optimist seguit de Paula Ballana, del CN L’Escala i Núria Costa de Palamós. Els tres ocupen també el podi del Grup 1. Des de la sisena plaça de la general, Pol Gracera del CV Blanes, és el primer del Grup 2, on l’acompanyen en els llocs d’honor, Alejandro Constans i Sofia Constans del CN Port d’Aro, segon i tercera, respectivament. El Grup 3 ha quedat liderat per Alina Sarkisian del CN Sant Feliu de Guíxols, setena de la general; Júlia Marco, del CVF Empuriabrava, i  Max Piguillem, del CV Blanes.

Amb dues mànigues celebrades, Miquel Sarquella del CV Empuriabrava, amb el seu Europe, ha estat el guanyador en categoria Open. El segon i el tercer lloc ha estat per dos Laser Standard del Club Nàutic L’Escala, Vicenç Batlle i Valentín Baraibar.

Fotografies

Quines notícies vols veure:

17.2º C

Vent: 323 NW 11.2Kts, 14.6 Max

image description