53 regatistes celebren la Festa Major de l’Escala a la XVII Atena Regata

  • 2/September/2018
  • Categoria: Regates

Nora García de la Casa (Optimist), Fran Castro (Laser Radial) i Sergi Lleó (Open) s’han proclamat avui vencedors de la XVII Atena Regata, celebrada entre els dies 1 i 2 de setembre al Club Nàutic l’Escala. 53 regatistes no han volgut perdre’s aquesta trobada de vela lleugera que any rere any tanca la temporada esportiva estival de l’entitat i celebra la Festa Major de l’Escala. La cita, que organitza el Club per delegació de la Federació Catalana de Vela amb la col·laboració de l’Ajuntament del municipi, ha convocat a les classes Optimist, Laser Radial i 4.7, Europe i Open.

La representant del CN Masnou Nora García de la casa s’adjudicava avui la primera plaça de la categoria Optimist. Ho feia després de descartar una setena plaça sense la que aconseguia firmar fins a quatre primers parcials. Avançava, al seu company de club Daniel García de la Casa, que després de finalitzar ahir com a líder, avui s’havia de conformar amb el tercer esglaó del podi. El segon, en aquest cas, per Izan Codinachs del CN Sant Feliu de Guíxols, que es desfeia d’un vuitè de la primera prova.

El lideratge de la classe Laser Radial poc ha variat durant el transcurs de la regata. Els mateixos guanyadors de dissabte eren els que es feien amb els tres primers premis de la regata. Eren Fran Castro del Med Sailing Club Barcelona, Laurant Vigo del GEN Roses i Vicenç Batlle del Club Nàutic l’Escala.

El vencedor de la categoria Open es classificava cinquè de la general. És Sergi Lleó del GEN Roses, que ha navegat amb Laser 4.7. El segon lloc també ha estat per un Laser 4.7, en aquest cas, Maria Peñalba de l’Escala. El bronze ha anat a mans de Patt Pigott i el seu Topper, també del club amfitrió.

Esperant la marinada

El primer dia ha rebut a la flota gris i amb una tramuntana d’entre 12 i 15 nusos. I les condicions s’han mantingut fins que ja s’havia iniciat la primera prova. En aquest moment, la intensitat del vent ha caigut en picat, la màniga s’ha anul·lat i Comitè i navegants han hagut d’esperar una estona fins que s’ha establert una suau marinada d’uns cinc a vuit nusos que ha dominat gran part de la navegació d’avui, juntament amb l’onada restant del vent del nord. Per la tercera prova, però, el vent s’ha reforçat i els regatistes han pogut gaudir de fins a 12 nusos.

La marinada ha continuat diumenge i ha ofert unes condicions magnífiques per navegar. Amb menys onada i una intensitat que ha començat sobre els vuit nusos per intensificar-se fins als 12 – 14, la flota ha pogut disputar les tres proves previstes i completar, així, el programa de la regata. Tres mànigues ràpides que han permès, descartar el pitjor resultat i avançar l’entrega de trofeus als guanyadors a les 16:30 hores.

Quines notícies vols veure:

17.9º C

Vent: 140 SE 9.4Kts, 25.8 Max

image description