Nora Garcia i Natalia Garcia, primeres líders del Campionat de Catalunya d’Optimist 2018

  • 15/April/2018
  • Categoria: Regates

Nora García, del CN El Masnou, al Grup 1, i Natalia García, del CN Cambrils, al Grup 2, lideren el Campionat de Catalunya d’Optimist 2018 després de la primera fase, disputada el dissabte i el diumenge 15 i 16 d’abril. La regata, que acull el Club Nàutic L’Escala emmarcada al calendari esportiu del 50 aniversari del port de la Costa Brava, congrega un total de 144 joves navegants de la classe Optimist. Cadascuna de les dues categories, compta amb la participació de 72 regatistes.

El primer cap de setmana ha ofert condicions ben variades i tot i que la celebració de les proves s’ha hagut d’aplaçar una estona les dues jornades, finalment la flota ha pogut navegar. El dissabte, la pluja era una de les protagonistes. Malgrat tot, els dos grups aconseguien celebrar tres proves amb onada i un vent de nord d’entre 10 i 12 nusos que es va intensificar a la tercera màniga fins els 15. El diumenge ha estat un dia assolellat i de temperatura més agradable. El vent ha trigat en entrar en acció altra vegada, però ha permès disputar tres mànigues pel Grup 1 i dues pel 2 amb uns set a 10 nusos del 115. El Grup 1 acomiada la primera entrega de l’autonòmic d’Optimist amb sis proves i el 2, amb cinc.

Ball de posicions

Pel que fa als resultats, els dos podis han comptat amb els mateixos integrants les dues jornades, tot i que les seves posicions han variat. Nora García ha ascendit avui de la segona plaça del Grup 1 a la primera, que li ha cedit Marc Miquel del CN Arenys de Mar, ara segon. Alexandro Riquelme, del CN El Balís, que navega amb bandera mexicana, ha aconseguit conservar el tercer lloc.

El CN Cambrils acapara les tres primeres posicions del Grup 2. Natalia García, segona el dissabte, és ara la primera classificada provisional. La seva companya Zsombor Denes ha canviat la tercera plaça per la segona i Santiago Albert, primer líder de la categoria, ha finalitzat la jornada tercer.

Les dues jornades han conclòs amb un plat de pasta per tots els participants, un sorteig d’obsequis i l’entrega dels mallots que identifiquen als tres primers classificats de cada categoria. Tots ells l’hauran de lluir i defensar durant el proper dia de competició.

El Campionat de Catalunya d’Optimist 2018, que és també Trofeu Mar d’Empúries i Regata 50 Aniversari continuarà els propers dissabte i diumenge 21 i 22 d’abril. Queda molt per navegar i fins el final no coneixerem els vencedors definitius del títol. No us perdeu el desenllaç!

Fotografies

Quines notícies vols veure:

18.3º C

Vent: 173 S 5.6Kts, 25.8 Max

image description