L’Atena Regata 2019 celebra la Festa Major de l’Escala amb prop de 40 regatistes

  • 1/September/2019
  • Categoria: Regates

L’Atena Regata 2019 del Club Nàutic l’Escala ja té guanyadors! Jan Poveda del CN Sant Feliu de Guíxols, a la classe Optimist, i Vicenç Batlle del CN l’Escala, entre els Open, s’han proclamat vencedors de la competició de vela lleugera que celebra la Festa Major de l’Escala. Ha estat després dos dies de navegació, el dissate 31 d’agost i el diumenge 1 de setembre, i cinc proves disputades sota el predomini del vent tèrmic clàssic de l’estiu a la zona.

Regates davant el litoral marítim de l’Escala

La XVIII Atena Regata va obrir les seves portes als navegants el dissabte a les 9 h del matí. Era el moment de confirmar inscripcions i començar a preparar les embarcacions per un dia d’acció. La sortida a l’aigua era després de la reunió de patrons, celebrada al voltant de les 11 h. A fora, els esperava un camp de regates muntat davant el nucli antic de l’Escala i les platges d’Empúries i una marinada suau que va oferir una intensitat de vuit a 12 nusos durant les tres proves disputades. Un cop a terra, els participants van recuperar forces amb un plat de pasta.

El podi provisional de la classe Optimist quedava liderat per Jan Poveda i Aroa Palli del CN Sant Feliu, amb tercer lloc per Joan Pla del CN Estartit i quatre, sis i 11 punts respectivament. Els tres Laser Master Vicenç Batlle, del CN L’Escala, Enric Amat, del GEN Roses, i Valentín Baraibar, també de l’Escala, amb tres, vuit i 11 punts van acabar la jornada al capdavant de la flota Open.

Cinc proves celebrades

Pel segon dia de competició, la meteorologia reservava unes condicions de marinada suau que van permetre celebrar només dues mànigues més. Tot i així, s’aplicava un descarte i els líders de la primera jornada confirmaven la seva victòria. Jan Poveda es proclamava campió de la classe Optimist amb tres primers parcials, seguit de Aroa Palli i Antoine Ogasenov, del CN Costa Brava – CV Palamós, que desplaçava a Joan Pla de la tercera plaça del podi.

Vicenç Batlle acumulava cuatre victòries i un segon lloc que descartava, pel que es feia mereixedor incontestable de l’or de la classe Open. Enric Amat confirmava la seva segona plaça i Toni Gibert es feia amb la tercera desbancant al local Valentín Baraibar. La cerimònia de lliurament de trofeus, que tenia lloc al voltant de les 17 h a l’Escola de Vela del Club, posava punt i final a la regata.

Fotografies

Quines notícies vols veure:

17.5º C

Vent: 222 SW 2.8Kts, 6.6 Max

image description