Comunicat Oficial nº5 – COVID-19

2020 - Club Nàutic l'Escala-Creuer
2020 - Club Nàutic l'Escala-Creuer
  • 1/May/2020
  • Categoria: Avís

El Club Nàutic l’Escala informa que, avui 1 de maig de 2020, s’ha publicat al BOE l’Ordre SND/380 de 30 d’abril del Ministeri de Sanitat, sobre les condicions en les que es pot realitzar activitat física no professional a l’aire lliure durant la situació de crisi sanitària ocasionada pel COVID 19.

Així mateix, donem a conèixer les fases previstes per a la desescalada de l’estat d’alarma pel que fa a la navegació esportiva i d’esbarjo. Són bones notícies, ja que segons la informació difosa per la Direcció General de la Marina Mercant (Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana) podrem tornar a gaudir de la nàutica gradualment en les diferents fases del Pla del Govern per a la transició cap a una nova normalitat.

També s’ha donat a conèixer una resposta del Ministerio de Transportes, Mobilidad y Agenda urbana en relació a la consideració de la navegació d’esbarjo o esportiva durant la fase de transició a una nova normalitat.

A partir del 2 de maig

  • Els majors de 14 anys poden circular per les vies o espais d’ús públic per a la pràctica de les activitats físiques que detallem. Hem d’entendre que els vials del port i zones no tancades del port i les que no siguin d’ús exclusiu del concessionari, son d’ús públic per a vianants.
    • Activitats que es poden dur a terme:
      • Pràctica NO professional de qualsevol esport individual que no requereixi contacte amb tercers. Per tant no es pot navegar per pur esbarjo, només amb finalitats esportives.
      • La pràctica no professional de qualsevol esport individual es podrà fer dins el municipi a on es resideix.
      • Passeigs pel port sempre que no impliquin una distància no superior a 1 Km respecte al domicili.
      • Sortir a navegar, només de manera individual, amb embarcació pròpia i esportiva no professional ( vela, surf, caiac, etc…), donant compliment, en el seu cas a la normativa general en relació a desplaçaments i franges horàries. Us recordem que les oficines, vestuaris i magatzem de l’escola de vela romanen tancats.
  • No es podrà fer ús del vehicle motoritzat o de transport públic per a desplaçar-se al port per fer la pràctica esportiva. Per tant, la gent ha de venir al port, a peu.
  • Les persones que hagin de sortir acompanyades per motius necessitat, ho faran acompanyades d’una persona convivent( de 14 a 70 anys) o persona cuidadora.

Fase 0 – a partir del dilluns 4 de maig

Fase 1 – des de mitjans de maig (data pendent de fixar)

  • Es podrà navegar en grups limitats, considerant la navegació d’esbarjo i esportiva com a activitat de turisme actiu i de natura.
  • Regeixen igualment les limitacions geogràfiques a les aigües de la província on es practiqui la navegació, sempre extremant les mesures d’higiene i seguretat, tant en les instal·lacions portuàries on es trobi l’embarcació com en la pròpia embarcació, així com per part dels usuaris que surtin a navegar junts.

Fase 2 – des d’inicis de juny (data pendent de fixar)

  • Es podrà navegar en grups més amplis i s’ampliarà la zona de navegació a la província on es trobi l’embarcació.
  • Els propietaris d’embarcacions que estiguin amarrades en un terme municipal diferent al de la seva residència, però a la mateixa província, ja podrien efectuar visites per realitzar comprovacions de seguretat i manteniment.

Fase 3 – mitjans de juny (data pendent de fixar)

  • Obertura total. Autorització de les activitats nàutiques d’esbarjo sense limitació geogràfica. En aquest punt, ja serà permesa la navegació entre províncies.

És hora de preparar-se per navegar!

Davant la propera autorització per navegar en les properes setmanes, recordem que ja pots contactar amb la teva empresa de serveis nàutics per dur a terme les tasques de manteniment anual de la teva embarcació. Avançar aquestes feines, et permetrà tenir l’embarcació a punt per sortir a navegar tant bon punt sigui possible i evitar retards i esperes de darrera hora.

En aquest sentit, Varador l’Escala es troba obert i prestant serveis tant als socis i usuaris del Club com a les empreses de serveis nàutics i professionals, havent adoptat les mesures de prevenció de riscos laborals corresponents. Pots contactar amb ells a través del telèfon 972775811 o bé a través del correu electrònic info@varadorlescala.com

Quines notícies vols veure:

16.1º C

Vent: 335 NNW 15.7Kts, 22.4 Max

image description