El francès Galejade guanya la XV Escalagde – VIII d’Empúries

Creuer a la Costa Brava
Creuer a la Costa Brava
  • 2/June/2019
  • Categoria: Regates

La tripulació francesa del Galejade (J109 OD) liderada per Bernard Romeo ha estat la vencedora de la XV Escalagde – VIII d’Empúries. Ha estat una edició molt especial de la regata transfronterera de la Costa Brava. La competició, iniciativa del Club Nàutic l’Escala i la Societé des Régates d’Agde et du Cap (SORAC), reunia fins a 85 embarcacions a l’aigua entre les dues proves que integra.

La XV Escalagde començava el dimecres 29 de maig a Cap d’Agde, on els participants es trobaven per iniciar, el dijous 30, el recorregut estrella d’aquest esdeveniment. Fins a una trentena de tripulacions s’enfrontaven a les 80 milles que separen la localitat francesa de l’Escala. La direcció del vent i la seva intensitat permetia a la flota gaudir d’una travessa ràpida, de cenyida directe i través que va allargar-se fins al Cap de Creus. En aquest punt, el vent va afluixar retardant l’arribada a les instal·lacions del port esportiu de la Costa Brava.

Aventura de 80 milles al Mediterrani

El primer en creuar la línia de meta en temps real va ser l’equip francès del Firecrest (S40 Mod) de Benoit Tuduri. Eren les 22:47:42 minuts. Malgrat tot, el temps compensat els situava en el vuitè lloc de la general de la prova. If de Christine Mora (Bénéteau Figaro) es proclamava guanyador de la travessa i recollia el seu reconeixement durant la recepció que va organitzar la SORAC al Club Nàutic l’Escala el divendres 31 de maig a les 19:00 hores. L’acte servia per donar la benvinguda a tots els navegants a l’Escala i va acabar amb un aperitiu.

El dissabte 1 de juny arribava el torn de la VIII Veles d’Empúries, que va congregar més de 50 embarcacions al mar d’Empúries, amb la incorporació de les flotes de l’Escala i el Club Vela Golfus Empuriabrava. La regata va començar puntual a les 13 hores, després d’un bon esmorzar i la reunió de patrons, i va oferir una marinada suau que es va anar reforçant al llarg de la prova. En aquesta ocasió, les tripulacions van sortir de l’Escala en direcció a Montgó per després dirigir-se a Empuriabrava abans de tornar al Club. El vencedor va ser el Feeling 32 Oups de Jean Luc Caminade.

Festa de la vela de creuer

Un cop a terra, els participants de la XV Escalagde – VIII Veles d’Empúries es tornaven a trobar al vespre. Una vetllada especial on després de l’entrega de trofeus gaudien d’un sopar i ball a càrrec del DJ Sons. La cerimònia de lliurament de premis va comptar amb les intervencions de Pere Sala, Vocal de la secció de Creuer; Henri Rogues, presi SORAC i Marta Rodeja, regidora de Turisme de l’Ajuntament i alçava el Galejade de Bernard Romeo amb la victòria absoluta i la de la classe HD3.

Premis pels guanyadors

Hi va haver, però, molts més guanyadors. Windshear (J105) de Hans Mulder, del CV Golfus, era el primer de la categoria HD3 i Nizet (Feeling 850) de Mathieu Serra, el líder de la flota HD1. Entre els HD2, el vencedor era Scheggia (Jeanneau Sun Fast 320) de Jean Louis Damble i en HR3, If de Christine Mora. Els catalans del Rasca (Bénéteau First 26Q) de Gaietà López del CN l’Escala en DC1, Manu Tercer (Bénéteau First 3 PTE) de Lluís Ferrer del CV Golfus (DD1), Viva (Bénéteau First 34.7 G) de Joachim Glink del CV Golfus (DD2), X Aire (X412) de Pitu Marquès del CN l’Escala (DD3) i Nauticescala 2, el J70 liderat per Valentín en DL1, també s’enduien el premi absolut de la seva categoria. Brise du Midi (Gibsea 105) de Pascal Delaveau, per la seva banda, es va endur la victòria en la divisió Promoció.

Organitzen la XV Escalagde – VIII Empúries el Club Nàutic l’Escala i la Societé des Régates d’Agde et du Cap amb la col·laboració de l’Ajuntament de l’Escala, la Diputació de Girona, la Generalitat de Catalunya, la Federació Catalana de Vela, la Federació Francesa de Vela, Sodéal, Turisme de Cap d’Agde i el CV Golfus Empuriabrava. Rep el patrocini, a més, de Grup Audi Autopodium i Banque Populaire du Sud.

Fotografies

Quines notícies vols veure:

13.4º C

Vent: 88 E 8.9Kts, 25.8 Max

image description