Sortida de naturalesa – Avistament d’ocells

Del 18/Jun al 18/Jun/2023

Activitat Mediambiental

 • Tipus: Medi ambient
 • Horari: 8 a 11 h
 • Punt de trobada: CN l'Escala

T’agraden els ocells? I la fotografia? No et perdis la Sortida de Naturalesa del diumenge 18 de juny!

El Club Nàutic l’Escala i la Fundació Alive, co-organitzadors del Medfoto presenten el taller de fotografia dedicat als ocells marins on comptaràs amb la guia d’un biòleg i del fotògraf professional especialitzat en naturalesa Oriol Alamany perquè puguis obtenir les teves millors imatges durant la sortida. Alamany també és membre del jurat i assessor del MedFoto.

Embarca’t a la Sortida de Naturalesa!

Dirigida a tothom, independentment dels coneixements fotogràfics. La sortida es podrà seguir amb qualsevol tipus de màquina fotogràfica.

Activitat gratuïta.

Places limitades a 20 persones. Inscripció prèvia indispensable amb un mínim de 48 h d’antelació.

Objectius:

  • Aprendre i posar en valor les espècies d’ocells marins de la Mediterrània, especialment les aus marines que pesquen a la zona d’aigües protegides properes a l’Escala com són els Parcs Naturals de les Illes Medes i el Cap de Creus.
  • Posar en valor la relació de les persones i el mar Mediterrani a través d’una activitat de formació sobre fotografia.

 

  • 8:00 h: Trobada, inscripcions i briefing de la jornada.
  • 8:15 h: embarcament
  • 11:00 h: arribada al port i esmorzar

Equip fotogràfic
Per a fotografiar ocells marins des d’una embarcació, l’ideal és una càmera reflex o mirrorless amb un teleobjectiu del tipus 100-400 mm, 150-600 o similars, ja que no són massa grans i són manejables a mà alçada. Els voluminosos i pesants teleobjectius de 500 o 600 mm f:4 són difícils d’utilitzar en una embarcació en moviment. No portis trípode, tant per l’espai disponible que hauràs de compartir amb altres persones, com perquè la barca no para quieta. Millor disparar a mà alçada a elevades velocitats d’obturació o, com a molt, amb un monopeu per recolzar el pes.

Pensa a carregar la bateria de la càmera la nit anterior, i porten una altra de recanvi, així com targetes de memòria, ja que amb ocells en vol és fàcil fer moltes fotografies.

El temps
Les sortides a mar obert depenen molt de la meteorologia, per la qual cosa haurem d’estar atents a l’estat del mar. Des del club nàutic us comunicaran la decisió definitiva dimecres o dijous, segons quina sigui la previsió.

Roba adequada
És important no calçar botes, ja que poden fer malbé la coberta de l’embarcació. Millor unes sabatilles esportives. Porta gorra pel sol i crema protectora solar. També alguna jaqueta per si fa fresca al matí o vent. Si la previsió fos núvol o plugim, duu un impermeable.

Mareig
Fotografiar des d’una embarcació en moviment pot produir mareig, sobretot si n’ets propens. Encara que habitualment no et maregis, és fàcil que sí que et passi mirant pel visor d’una càmera. Et recomanem haver menjat alguna cosa sòlida abans d’embarcar (llet millor que no) i prendre algun medicament preventiu amb suficient temps d’antelació (almenys mitja hora).

2021-Medfoto-c-javier-herranz

Col.laboradors:

17.0º C

Vent: 82 E 1.4Kts, 7.9 Max

image description