Sortida de naturalesa – Oficis del mar

Del 10/Sep al 10/Sep/2023

Activitat Mediambiental

  • Tipus: Medi ambient
  • Horari: 8 a 11 h
  • Punt de trobada: CN l'Escala

No et perdis el segon taller de fotografia del MedFoto 2023!

El Club Nàutic l’Escala i la Fundació Alive, co-organitzadors del Medfoto presenten el taller de fotografia dedicat als oficis del mar i en concret, a la pesca professional, durant el que comptaràs amb la guia del fotògraf professional especialitzat en naturalesa Oriol Alamany perquè puguis obtenir les teves millors imatges durant la sortida. Alamany també és membre del jurat i assessor del MedFoto.

En aquesta activitat podràs observar i fotografiar com la tripulació d’una embarcació de pesca professional es prepara i surt fins la costa del Montgrí a calar les seves xarxes.

Dirigida a tothom. La sortida es podrà seguir amb qualsevol tipus de màquina fotogràfica. Es donarà prioritat als participants de l’edició MedFoto 2023 que estiguin inscrits abans del 13 d’agost de 2023.

Activitat gratuïta, amb places limitades a 20 persones. Inscripció prèvia indispensable amb un mínim de 48 h d’antelació o fins exhaurir les places.

Objectius:

  • Aprendre i posar en valor el mar com a espai de desenvolupament d’activitats professionals i la gent que hi treballa i hi viu, dia a dia.
  • Posar en valor la relació de les persones i el mar Mediterrani a través d’una activitat de formació sobre fotografia.

Equip fotogràfic
Per aquesta sortida destinada a fotografiar el treball quotidià d’un pescador, l’ideal és una càmera reflex o mirrorless amb un parell d’objectius: un del tipus 24-70, 24-105 mm o equivalent per a les fotografies properes que li farem a port, i un teleobjectiu del tipus 70-200, 100-400 mm o similar, per a fotografiar -lo des de l’embarcació amb la que navegarem. També es poden obtenir fotografies amb una càmera compacta dotada d’un zoom. O fins i tot, amb un telèfon mòbil. Una càmera, però, et permetrà aprofitar millor l’experiència.

No portis trípode, tant pel poc espai disponible que hauràs de compartir amb altres persones, com pel moviment de l’embarcació. Millor disparar a mà alçada a elevades velocitats d’obturació.

Pensa a carregar la bateria de la càmera la nit anterior, i porta’n una altra de recanvi per si de cas, així com targetes de memòria suficients per a fer unes quantes fotografies. Para-sols pels objectius i un filtre polaritzador et permetran saturar els colors de les teves imatges.

El temps
Les sortides a mar obert depenen molt de la meteorologia, pel que haurem d’estar atents a l’estat del mar. Des de l’organització contactarem amb vosaltres la decisió definitiva el dimecres o dijous anterior, segons quina sigui la previsió.

Roba adequada
És important no dur botes, ja que poden fer malbé la coberta de l’embarcació. Millor unes sabatilles esportives. Porta gorra pel sol i crema protectora solar.

Mareig
Fotografiar des d’una embarcació en moviment pot produir mareig, sobretot si n’ets propens. Encara que habitualment no et maregis, és fàcil que sí que et passi mirant pel visor d’una càmera. Et recomanem haver menjat alguna cosa sòlida abans d’embarcar (consumir llet no és aconsellable) i prendre algun medicament preventiu amb suficient temps d’antelació (almenys mitja hora).

Aquesta proposta s’emmarca en el programa d’activitats del MedFoto, el concurs internacional de fotografia de la Mediterrània que organitzen el Club Nàutic l’Escala i la Fundació Alive.

Col.laboradors:

22.1º C

Vent: 69 ENE 14.2Kts, 16.0 Max

image description