Actuar davant una emergència

2023-nauticescala-simulacre incendi-actuar davant una emergencia
2023-nauticescala-simulacre incendi-actuar davant una emergencia
  • 24/March/2023
  • Categoria: Mediambient

Per garantir la màxima seguretat de les persones i les embarcacions en cas d’emergència cal una bona coordinació entre tots els agents implicats, és per això que el 13 de març tenia lloc al Club un simulacre d’incendi d’una embarcació d’esbarjo amb vessament de carburant i tres ferits amb el personal del Club amb Protecció Civil, Ports de la Generalitat, Mossos d’Esquadra, Guàrdia Civil, Bombers de la Generalitat i Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

L’operació servia per posar a prova el Pla d’autoprotecció i el Pla Interior Marítim del port de l’Escala, així com la coordinació entre tots els agents actuants.

Com he d’actuar si detecto una situació d’emergència al Club?

El desenvolupament de simulacres com aquest s’integren en la formació continua del personal del Club, que està preparat per actuar com equip de primera intervenció davant aquest tipus de situacions.

La rapidesa, però, és clau en aquests casos, és per això que el teu paper també és important si detectes una situació d’emergència. Davant un cas d’aquests, avisa en primer lloc a l’equip de Marineria del Club, que podràs localitzar les 24 h al telèfon 972 77 00 16 o bé per ràdio al canal 16 VHF. Seguidament, ells posaran en marxa el protocol pertinent.

Si detectes un incendi o bé una situació en la que hi hagi persones en risc, pots contactar també el número d’emergència 112. En qualsevol cas, és important donar també l’avís a Marineria perquè puguin facilitar l’accés i la intervenció de la resta d’equips.

El personal del Club pot actuar dins els límits de les instal·lacions portuàries del Club, pel que si detectes una situació d’emergència fora d’aquest àmbit, caldrà que contactis directament amb el número d’emergències 112.

Quines notícies vols veure:

21.8º C

Vent: 210 SSW 4.0Kts, 5.9 Max

image description