El Trophy Tour de l’America’s Cup recala al Club

  • 31/May/2024
  • Categoria: Esport, Social

A pocs mesos perquè s’iniciï la 37 Louis Vuitton America’s Cup a Barcelona, la llegendària copa que dona nom a la competició iniciarà al Club i a L’Escala un tour per donar a conèixer l’esdeveniment i inspirar a una nova generació de regatistes a diferents indrets de la costa catalana. La visita del Trophy Tour America’s Cup a L’Escala, el dia 25 de juny, permetrà veure de prop el trofeu, però també viure una jornada plena de propostes ideades per gaudir del mar i de la mítica regata tot descobrint-ne alguns aspectes clau.

Una competició històrica

L’America’s Cup és una de les competicions més importants i antigues del món. Segons algunes fonts, és el tercer esdeveniment esportiu amb major impacte econòmic pel país que l’acull i ofereix com a premi el trofeu més antic de l’esport internacional. Cal retrocedir fins el 1851 per descobrir-ne el primer guanyador, la goleta Amèrica del New York Yacht Club, que s’enduia el valuós aiguamans de plata després de vèncer una regata organitzada pel britànic Royal Yacht Squadron consistent en donar la volta a l’illa de Wight.

Vine a descobrir-la al Club!

L’organització de la 37a edició de l’America’s Cup, America’s Cup Event Barcelona, l’Ajuntament de L’Escala i el Club són els impulsors d’aquesta jornada, que s’iniciarà amb un matí d’activitats nàutiques a l’Escola de Vela del Club. És així com de 10:30 a 14 h l’America’s Cup s’integrarà al contingut dels campus, els cursos i activitats de vela accessible del Club Nàutic L’Escala. També de la 2024 Costa Brava Spring Cup, el clínic d’Optimist organitzat per Blackpatt i el Club Vela la Ballena Alegre amb la col·laboració del Club entre els dies 24 i 28 de juny. Finalitzada l’activitat a l’aigua, els participants es faran una foto amb l’històric trofeu.

Ja a la tarda, de 17 a 20 h tindrà lloc l’acte central del dia al moll d’espera del Club. La trobada servirà per presentar l’America’s Cup al públic, donant a conèixer els detalls de les dates més importants i de com seguir la competició. També, per donar la benvinguda a la copa, que presidirà l’espai amb la possibilitat de que els assistents puguin fer-se una foto amb ella.

L’espai comptarà, a més, amb un village de divulgació conformat per quatre estacions ideades per oferir un recorregut immersiu per diferents aspectes de l’America’s Cup com són la seva història, les embarcacions o com treballen les seves tripulacions. En la seva recalada a l’Escala, els visitants de l’espai del Trophy Tour America’s Cup podran gaudir, a més, d’un tast gastronòmic d’anxoves de L’Escala i cava.

Inscriu-te i vine a la presentació del Trophy Tour America’s Cup!

Quines notícies vols veure:

22.2º C

Vent: 88 E 7.4Kts, 14.4 Max

image description