El MedFoto engega la seva quarta edició

  • 1/Febrer/2024
  • Categoria: Social

El MedFoto engega motors amb la publicació de les bases d’una nova edició, avui dijous 1 de febrer. El concurs internacional de fotografia de la Mediterrània coorganitzat per la Fundació Alive i el Club Nàutic L’Escala enceta, així, una nova entrega amb el propòsit de continuar creixent en la seva missió de contribuir al coneixement i la preservació del medi marí a través de la fotografia.

Tant fotògrafs professionals com aficionats ja poden consultar el reglament del certamen, que es distingeix per ser obert a tots els amants de la fotografia i també pel que fa a temàtica. I és que el MedFoto proposa fins a vuit categories diferents que abarquen el mar Mediterrani i la seva relació amb les persones desde tots els punts de vista.

Aquestes són Paisatge, Vida Salvatge, Esports i Oci, Oficis del Mar, Subaquàtica, Conservació i Canvi Climàtic, Amb Mòbil i Relat. Entre elles cal destacar les seccions Amb Mòbil, destinada a les imatges preses amb telèfon mòbil i Relat, que s’estrenava el passat 2023 amb l’objectiu de premiar el millor treball de fotografia conformat per sis imatges que tractin una de les temàtiques del concurs.

Totes les fotografies podran presentar-se entre l’1 d’abril i el 15 de maig a través del web del MedFoto (www.medfoto.org) podent optar a un dels guardons del certamen. Enguany, el MedFoto entregarà novament prop de 4.000 euros en metàl·lic que es distribuiran entre la guanyadora absoluta, les vencedores de cadascuna de les categories i tres premis especials. Es reconeixeran, així, les millors imatges preses dins els límits geogràfics de la Costa Brava i de L’Escala, però també a la que obtingui més “M’agrada” al compte d’Instagram del certamen entre els dies 1 i 10 de juliol gràcies al guardó Votació Popular.

La decisió recaurà en un jurat d’experts en el mòn de la fotografía i el medi marí que enguany traspassa fronteres per primera vegada. El comitè es renova amb les incorporacions del fotògraf italià Ugo Mellone, la biòloga i fotògrafa vasca Isabel Díez i el guanyador de la passada edició del concurs, Marc Marco. Laura Carrau, Oriol Alamany i Xavier Salvador completen el jurat.

Els vencedors i vencedores es descobriran durant el transcurs d’un acte que tindrà lloc el proper dissabte 27 de juliol al Club Nàutic L’Escala. La cerimònia servirà, també, per inaugurar l’exposició de les fotografies guanyadores i finalistes de la quarta edició del MedFoto, que podrà visitar-se a la Sala de Juntes de l’associació esportiva escalenca fins el proper 8 de setembre.

Quines notícies vols veure:

22.3º C

Vent: 55 NE 11.5Kts, 16.0 Max

image description