Consells de seguretat per la temporada de tardor i hivern

2022-Club Nautic lEscala-Port-instalacions
2022-Club Nautic lEscala-Port-instalacions
 • 28/September/2022
 • Categoria: Mediambient

Amb l’arribada dels mesos d’hivern i tardor, tot i que encara hi ha bons dies per navegar i gaudir dels idíl·lics paisatges de temporada de l’Escala, són molts els que decideixen o bé no poden tornar a gaudir de la seva embarcació al Club tant com voldrien. És un bon moment, doncs, per tenir cura tant del port com de les embarcacions que hi amarren durant l’hivern.

En aquest sentit, des del Club continuem treballant en el pla de manteniment i millora de les instal·lacions i serveis perquè quan tornis, el trobis com el necessites.

I tu? Estàs preparat?

Si tens previst deixar d’utilitzar la teva embarcació durant unes setmanes o uns mesos, però vols deixar-la a l’aigua a punt per la propera sortida, al Club estarà en bones mans.

Tot i així, és recomanable seguir els següents consells perquè la trobis en les millors condicions a la tornada:

  • Amarra correctament l’embarcació. El Club posa a la teva disposició els cap d’amarratge de terra correctament dimensionats i dotats d’atenuadors d’impacte i sistemes de seguretat per tal d’evitar al màxim qualsevol tipus de ruptura. Si detectes qualsevol anomalia contacta amb nosaltres.
  • Col·loca defenses de dimensions i amb la pressió adequades si són inflables. S’haurien d’instal·lar un mínim de quatre defenses per banda i si observes que es desinflen sovint, cal substituir-les.
  • Comprova que la teva embarcació manté una separació correcte respecte al moll. Cal tenir en compte que quan arriben les baixes pressions el nivell del mar puja i les embarcacions tendeixen a apropar-se al moll. A aquest factor cal afegir-hi els efectes que poden produir el vent fort i l’agitació de l’aigua a l’interior de la dàrsena esportiva.
   • Embarcacions d’entre 8 i 14 metres d’eslora – mínim de 2 m.
   • Embarcacions d’entre 14 i 24 m – mínim de 3 m.
  • Buida les aigües de sentina i els dipòsits d’aigües brutes. Aquest servei el tens disponible a l’Estació de Servei i és gratuït per als usuaris del Club.
  • Si disposes d’un veler i tens previst no fer-ne ús durant una temporada, és recomanable retirar les veles, especialment les de proa. Si no és així, cal assegurar bé veles i fundes.
  • Retira els tendals per evitar-ne la degradació i el deteriorament.
  • Si disposes d’una funda per protegir la banyera oberta de la teva embarcació, cal posar un pal al mig o algun sistema per evitar que l’aigua s’hi embassi i acabi caient dins l’embarcació.
  • És recomanable revisar la teva embarcació com a mínim un cop al mes i sempre abans d’un fenomen meteorològic advers.
  • En cas de temporal, accedeix sempre a l’embarcació acompanyat per l’equip de guàrdia de marineria del Club. Així mateix, no t’acostis a dics i espigons per la teva seguretat.

Una opció a tenir en compte si no pots gaudir de la teva embarcació durant mesos, és hivernar-la en sec per tal de mantenir-la allunyada de les agressions del medi marí.

Si és el teu cas recorda que pots comptar amb aquest servei tant al Varador l’Escala, que ofereix el Pack Hivern, com a les empreses nàutiques col·laboradores del Club amb les millors condicions per als socis.

2022-nauticescala-c_Poseidrone-Aeries, Marina-45

Quines notícies vols veure:

6.6º C

Vent: 203 SSW 2.2Kts, 4.3 Max

image description