El Lake Placid, guanyador absolut de la XIII Copa Comodor – Gran Premi Jotun – Memorial Nando Muñoz

2023-Nauticescala-creuer-Copa Comodor-8
2023-Nauticescala-creuer-Copa Comodor-8
  • 7/May/2023
  • Categoria: Esport, Regates

El Lake Placid, el Muscadet tripulat pels locals Yannick i Joan Abel Tarrés s’ha proclamat vencedor absolut de la XIII Copa Comodor – Gran Premi Jotun – Memorial Nando Muñoz del Club Nàutic L’Escala. La regata de creuer puntuable pel Circuit de Regates Costaneres de la Federació Catalana de Vela ha tingut lloc al Club Nàutic l’Escala entre els dies 6 i 7 de maig.

Enguany, la cita ha comptat amb la participació de fins a 32 tripulacions en solitari i dobles de les divisions ORC, RI i Rally. Totes elles s’enfrontaven, ahir dissabte 6 de maig, a un recorregut de 35 milles que els va dur de l’Escala fins a les illes Medes i l’illa Messina abans de tornar al Club.

2023-Nauticescala-creuer-Copa Comodor

Vents suaus per a tota una aventura

La sortida tenia lloc al voltant de les 11:30 hores, després d’un bon esmorzar al restaurant Bol Roig i la reunió de patrons, que va celebrar-se cap a les 10 h i durant la que Pere Sala, delegat esportiu del Club va donar la benvinguda a tots els participants.

2023-Nauticescala-Copa Comodor

Ja a l’aigua i en competició, la flota va navegar amb un vent del sud est d’entre vuit i 10 nusos fins a les Illes Medes. La intensitat va augmentar lleugerament en el segon tram fins a l’illa Messina i malgrat alguna encalmada entre Messina i Cap Norfeu, la major part de les tripulacions participants van poder finalitzar el recorregut. L’arribada dels darrers s’alentia, però, amb el descens del vent cap a la tarda vespre.

Una victòria ajustada

El 102 Sud (Bénéteau First 34.7) de Gerard Marín del Club Nàutic l’Escala era el primer en creuar la línia d’arribada a les 18:05:35 h i es convertia en el guanyador en temps real de regata. La compensació de temps, però, va atorgar la victòria absoluta de la XIII Copa Comodor – Gran Premi Jotun – Memorial Nando Muñoz al Lake Placid de Yannick i Joan Abel Tarrés per tan sols 11 segons d’avantatge.

2023-Nauticescala-Copa Comodor

El moment de reconèixer als guanyadors

L’entrega de trofeus, que s’ha celebrat avui diumenge 7 de maig a les 11 h al Restaurant Bol Roig, ha servit per reconèixer els guanyadors de totes les categories. L’acte ha comptat amb les intervencions de Gerard Marín, comodor del Club Nàutic l’Escala i Pere Fàbregas, director tècnic de Varador l’Escala. El delegat esportiu del Club Pere Sala també ha estat present a la cerimònia, durant la que Gina Soriano, dona de Nando Muñoz, el comodor del Club que va crear aquesta competició, ha dirigit unes paraules als assistents.

Victòria de 102 Sud entre els Rally solitaris

A més de la victòria absoluta, el Lake Placid també s’enduu el primer premi de la divisió Rally, en la que Gerard Marín es situa segon. La tercera plaça ha estat pel Valentina, el J80 tripulat per Lluís i Alberto Tabar del Club Vela Golfus. En aquesta mateixa categoria, Marín és el vencedor entre els solitaris, seguit per l’Aquilon (VLC 35) de Benoit Gautier del CV Golfus i el Retina (Bénéteau Oceanis 30.1) d’Arnau Vergés, del CN L’Escala.

Lone II, vencedor de la divisió ORC

Entre els ORC, s’ha imposat el Lone II (IMX 38) de Ramon Garriga i Irene Cabrera del Club Nàutic Port d’Aro, que s’enduen, també, el guardó a la millor tripulació mixte. Completen el podi ORC el Furri (Dufour 40) de Ramon Almató i Jordi Gelabert de l’Escala i Triplex III (Dufour 334 Trophy) de Jordi Capel i Joan Guix. El millor solitari ha estat, en aquest cas, Intrèpid Segon (Dufour 405 Grand’Large) de Santi Aparicio, del Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols.

Nervi s’imposa entre la flota RI

El Nervi (Bavaria 35 Match LK) de Domingo Gil i Francisco Álvarez del CV Gofus ha estat el vencedor RI. La segona plaça ha estat pel Manu Tercer (Bénéteau First 35) de Lluís Casademont i Jaume Fernández, del Club Nàutic Costa Brava – Vela Palamós i la tercera, per al Loch Lomond (Jeanneau Sun Fast 36 FE) de Jordi Iglesias i Marino Piqueras del CV Golfus.

Walter Brandesky, Michael Brodkorb i Manel Martínez guanyen a la divisió J70 a bord del local Nauticescala 3.

2023-Nauticescala-creuer-Copa Comodor

Els premis més especials

L’acte ha finalitzat amb l’entrega dels premis més característics de la Copa Comodor. Entre tots ells destaca el sorteig d’un pack Manteniment Exprés de la mà de Colors Olympia Grup, Jotun Pinturas i Varador l’Escala, patrocinadors principals de la competició. Manu Tercer ha estat el guanyador d’aquest servei, que inclou cinc dies d’estada en sec, neteja d’obra viva, aplicació de pintura antifouling, apuntalament, hissada i botadura.

Una ruta per l’Escala gastronòmica

Els participants també s’han pogut endur diverses experiències gastronòmiques gràcies a la col·laboració d’alguns dels bars i restaurants més coneguts de l’Escala. Així, algunes de les tripulacions podran degustar un menú per a dues persones als restaurants Bol Roig, El Molí de l’Escala, Can Miquel, Grop, La Clota, Mery Lou, Korpilombolo, Navili, El Mos i la bodega Els Barrils, així com un lot de tres ampolles commemoratives del 50 aniversari del Club Nàutic l’Escala.

Visita la galeria de fotos!

Quines notícies vols veure:

13.4º C

Vent: 321 NW 23.3Kts, 28.8 Max

image description