Esdeveniments esportius sostenibles

Atena Regata 2021 - club nautic escala
Atena Regata 2021 - club nautic escala
 • 2/September/2022
 • Categoria: Mediambient, Regates

En tots els seus esdeveniments esportius i socials, el Club treballa per respectar el medi ambient i minimitzar el seu impacte sobre l’entorn natural que ens envolta a través de tres línies d’acció que t’agrairem que ens ajudis a dur a terme:

  • El Club Nàutic l’Escala es troba just al costat del Parc Natural del Montgrí, una àrea protegida i de gran valor natural. Recordem que està totalment prohibit llençar residus tant a l’aigua com a terra durant tota la competició. Les deixalles es podran dipositar a les embarcacions de suport o oficials. La penalització per la infracció d’aquesta Instrucció de Regata serà decidida pel Comitè de Protestes, i pot ser la desqualificació de les proves celebrades aquell dia o un altre que es cregui convenient.
  • Reciclatge: tant a l’àrea d’avarada com a l’interior de l’Oficina de Regata, trobaràs diversos punts de reciclatge degudament identificats amb contenidors de paper (color blau), plàstic (color verd) i rebuig (color gris). Fes-ne ús i en cas de qualsevol dubte, consulta amb l’organització de la regata.
  • Eliminació de plàstics d’un sol ús: durant la regata únicament es proporcionaran plats, coberts i gots compostables que caldrà dipositar al contenidor de rebuig un cop hagin estat utilitats.
  • Eliminació d’ampolles de plàstic d’un sol ús: durant l’esdeveniment trobaràs un punt d’autoservei d’aigua potable a l’interior de l’Oficina de Regata. Et recomanem que duguis la teva cantimplora, que podràs reomplir sempre que necessitis en aquest punt.
  • Reducció de l’ús de paper: el T.O.A. de la regata serà virtual. El podràs consultar sempre que ho necessitis al web de la competició.

 

  • La zona d’avarada de la regata comptarà amb diversos punts d’aigua amb mànega per tal de que puguis netejar i dessalar l’embarcació. Tots ells disposaran d’un difusor per tal de reduir al màxim el consum d’aigua.
  • L’aigua és un recurs escàs, especialment en una zona de clima Mediterrani com és l’Escala. Et demanem, per tant, que consumeixis únicament l’aigua que sigui necessària i que tanquis l’aixeta mentre no l’estiguis utilitzant.

L’ús de sabó per a la neteja d’embarcacions està regulat en tot l’àmbit del port i únicament es pot utilitzar sabó ecològic i biodegradable per a fer-ho.

Quines notícies vols veure:

16.7º C

Vent: 226 SW 1.1Kts, 6.3 Max

image description