Al voltant de 160 alumnes participen als programes Esport Blau i Institut de la Vela de l’Escala 2021-22

2022-nauticescala-Vela Escolar-esport-blau
2022-nauticescala-Vela Escolar-esport-blau
  • 7/June/2022
  • Categoria: Esport

Un any més, els programes Esport Blau i Institut de la Vela de l’Escala 2021-22 han acostat al mar i als esports nàutics als alumnes de l’Escala. Al voltant de 160 joves de l’INS El Pedró i els CEIP Empúries i Esculapi han navegat, aquest curs, des de les instal·lacions del Club Nàutic l’Escala.

Els primers en fer-ho eren els nens i nenes de sisè de primària dels CEIP Empúries i Esculapi, que reprenien les seves sessions de vela per recordar conceptes i millorar la seva tècnica de navegació la passada tardor.

Ja a la primavera, passaven el relleu als seus companys de cinquè, que s’introduïen a l’esport de la vela tot descobrint una nova manera de gaudir del mar d’Empúries. Tots ells han completat fins a 10 sessions d’una hora i mitja de durada.

Formació esportiva amb valors

En els dos casos, la formació poliesportiva que proposa el programa Esport Blau, integra la pràctica de l’esport de la vela a l’assignatura d’Educació Física. Els pilars de la iniciativa són: la pràctica esportiva de la vela, el respecte al medi i a les nostres arrels, el treball en equip i l’amor pel mar.

El projecte Esport Blau, iniciat el 2017, és una iniciativa de Federació Catalana de Vela, el Consell Català de l’Esport, el departament d’Educació i els Consells Esportius de Catalunya, amb la col·laboració del la Diputació de Girona, Clubs / Escoles de Vela i dels ajuntaments i Centres Educatius dels municipis adherits.

Els esports nàutics a l’Institut

També a la primavera, 25 alumnes de segon d’ESO de l’INS El Pedró de l’Escala participaven a l’Institut de la Vela d’enguany. L’assignatura, integrada al programa d’optatives del centre, proposa 15 sessions de dues hores de durada per acostar-se al mar a través dels esports nàutics. Tot i que està centrat especialment en la vela lleugera, els joves han pogut iniciar-se també a la pràctica de la vela de creuer, el rem de mar, el caiac i el stand up paddle.

L’Institut de la vela és una iniciativa de l’INS El Pedró de l’Escala i la seva Associació de Pares i Mares, l’Ajuntament de l’Escala, la Federació Catalana de Vela i el Club Nàutic l’Escala. Rep el suport, a més, del Consell Català de l’Esport de la Generalitat de Catalunya i del Servei d’Esports de la Diputació de Girona.

Quines notícies vols veure:

19.7º C

Vent: 182 S 1.8Kts, 11.7 Max

image description