Lone II de Ramon Alsina venç la XI Copa Comodor – Gran Premi Jotun

Copa-Comodor-Gran Premi Jotun
Copa-Comodor-Gran Premi Jotun
  • 2/May/2021
  • Categoria: Regates

El Lone II, l’IMX 38 QB del CN Port d’Aro de Ramon Alsina s’enduia avui, el premi que l’acredita com a guanyador absolut de la XI Copa Comodor – Gran Premi Jotun. Alsina i el seu fill eren la tripulació que aconseguia el millor temps compensat de la regata, que tenia lloc ahir dissabte 1 de maig al Club Nàutic l’Escala. Recollien, a més, el trofeu de líders de la categoria RI, on el segon premi era pel Poma (Bénéteau First 31.7) del local Pere Sala.

A la divisió Rally, el vencedor era també de l’Escala. Es tracta del Sula Bassana, el Centurion 32 de Joan Abel Tarrés. El seguien dos embarcacions més del Club, el Nauticescala 2, el J70 liderat per Valentín Baraibar i el Matifou (Attalia) d’Olivier Caucat. Tots els guanyadors es van endur un fantàstic pot d’anxoves de l’Escala d’Anxoves Solés.

XI-Copa-Comodor-Gran Premi Jotun

Condicions complicades

La pluja i la presència de vent del nord marcaven el desenvolupament de la regata, que comptava amb una vintena de velers a la línia de sortida. D’entrada, obligaven al Comitè de Regata a modificar el programa i el recorregut de la competició. Així, la prova destinada a les tripulacions individuals i dobles del Club Nàutic l’Escala, s’iniciava al voltant de les 13 h i no a les 11 h tal i com estava previst i la flota s’enfrontava a una singladura que els va dur de l’Escala a Roses, de Roses a l’Escala i de l’Escala a les illes Medes per retornar finalment al club escalenc.

Les condicions de pluja i vent variable del nord, amb una intensitat que va oscil·lar entre els dos i els 15 nusos van endurir la navegació als participants. Tot i així, gran part de la flota va aconseguir acabar el recorregut en el temps estipulat i arribaven a l’Escala liderats en temps real pel Flomali 2 (Swan 60) d’Alexander Staring del CN Estartit. Staring i Jordi Gelabertó creuaven la línia de meta a les 17:51:49 h.

XI-Copa-Comodor-Gran Premi Jotun

Una entrega de trofeus per retrobar-se i comentar la regata

Després d’un dia intens de navegació, els regatistes de la XI Copa Comodor – Gran Premi Jotun tornaven a casa a descansar amb una nova trobada a la vista: l’entrega de trofeus que tenia lloc diumenge 2 de maig a les 10 h. L’acte, que va comptar amb les intervencions de Carlos Bech, en representació de Colors Olympia Grup i Jotun; Pere Fàbregas, director tècnic de Varador l’Escala; i Pere Sala, vocal de creuer del Club Nàutic l’Escala, reconeixia als millors de la regata i entregava premis especials.

Destaca, entre ells, el sorteig d’un pack Manteniment Exprés per cortesia dels patrocinadors principals de la competició Colors Olympia Grup, Jotun Pinturas i Varador l’Escala. El servei, que inclou cinc dies d’estada en sec, neteja d’obra viva, aplicació de pintura antifouling, apuntalament, hissada i botadura era per al Poma de Pere Sala.

La trobada va acabar amb el ja clàssic sorteig d’experiències gastronòmiques de la regata, possible únicament gràcies a la col·laboració d’alguns dels bars i restaurants més emblemàtics de l’Escala. Així, algunes de les tripulacions es van endur, a més, la possibilitat de degustar un menú per a dues persones als restaurants La Barra del Port, El Molí de l’Escala, Can Miquel, Grop, La Clota, Mery Lou, Korpilombolo i la bodega Els Barrils, així com un lot de tres ampolles commemoratives del 50 aniversari del Club Nàutic l’Escala.

XI-Copa-Comodor-Gran Premi Jotun

Gràcies, gràcies, gràcies!

Igualment, tots els participants, es van endur un lot de benvinguda a casa que incloïa un pack per preparar un deliciós arròs negre, una ampolla d’oli d’oliva de Pau i unes olives de l’empresa col·laboradora de la regata Empordàlia, una ampolla de vi negre i un petit obsequi de Jotun. A més la XI Copa Comodor – Gran Premi Jotun rep el suport de la Federació Catalana de Vela, la Diputació de Girona i l’Ajuntament de l’Escala.

Així doncs, malgrat la meteorologia, la XI Copa Comodor ha estat de nou tot un èxit. Moltes gràcies a tots els participants, patrocinadors i col·laboradors per ajudar-nos a fer-ho possible un any més!

Consulta tota la informació de la regata

Reviu la regata en diferit

XI-Copa-Comodor-Gran Premi Jotun
XI-Copa-Comodor-Gran Premi Jotun
XI-Copa-Comodor-Gran Premi Jotun
XI-Copa-Comodor-Gran Premi Jotun
XI-Copa-Comodor-Gran Premi Jotun

Quines notícies vols veure:

24.9º C

Vent: 0 N 0.0Kts, 22.0 Max

image description