10 regatistes del Club a la Ruta de la Tramuntana

  • 11/July/2020
  • Categoria: Regates

Malgrat quedar aplaçada durant una setmana per tal d’adaptar-la al context actual i garantir la seguretat dels participants, la Ruta de la Tramuntana ha tornat a recalar avui a l’Escala en la seva XXVII edició. Ha estat l’encarregada d’inaugurar el calendari de competicions de creuer de Catalunya després de la crisi de la COVID-19. La regata ha comptat amb 30 embarcacions participants i fins a 10 navegants del Club distribuïts en dues d’elles.

D’una banda, el 102 Sud, el Bénéteau First 34.7 de Vicenç Batlle ha reunit a Marc Verdaguer, Elisa Corrochano i Josep Calpe per l’aventura. Per l’altre, l’equip infantil d’Optimist s’unia a l’equip del Tenaz, el Swan 50 de Pablo Garriga del RCN Barcelona. Així, en Martí i la Júlia Flo, la Nerea Obeso, en Pablo Garriga i l’Elena Martínez, acompanyats del seu entrenador Pau Batlle, vivien la seva primera navegació d’alçada en creuer, una experiència que de ben segur serà la primera de moltes.

Vent estable per la flota

En aquest cas, han pogut viure de primera mà un recorregut costaner de 56 mn. La competició, puntuable pel Campionat de Catalunya d’Alçada, Solitaris i A Dos, sortia del Club Nàutic El Balís ahir divendres 10 de juliol al voltant de les 18 h. Els navegants van començar la travessa amb amb una brisa suau de 10 nusos del nord est. Afortunadament, no es van complir les prediccions meteorològiques de caiguda total del vent, i aquesta brisa es va mantenir estable durant tota la nit, pel que la flota va avançar de manera constant.

El primer en arribar a l’Escala, i per tant, el guanyador en temps real ha estat el Tenaz, que creuava la línia d’arribada a les 3:36:44 hores de la matinada. El guanyador absolut ha estat, però el Comet@, el X35 de Lluís Blanchar del Club Nàutic el Balís. La segona plaça de la general ha estat pel J121 Caliope de Thierry D’Argoubet, mentre que la tercera se l’ha adjudicat el Varano del Desierto (Sunfast 40) d’Enrique Twose del Club Nàutic Arenys de Mar.

Una recalada diferent

L’estada a l’Escala de la Ruta de la Tramuntana d’enguany ha estat diferent. Per la seguretat dels regatistes, els actes socials de la regata, com és el cas del tradicional sopar de benvinguda al Club, han estat cancel·lats. En no poder-ho fer personalment, el president del Club Narcís Carreras ha saludat als participants fent-los arribar una carta. D’altra banda, el Club i el municipi han obsequiat als equips amb un pot d’anxoves perquè puguin degustar el producte estrella de l’Escala.

L’entrega de trofeus, per la seva banda, es celebrarà el proper mes d’octubre en el marc del Saló Nàutic de Barcelona.

Quines notícies vols veure:

16.9º C

Vent: 226 SW 3.0Kts, 6.3 Max

image description