Penúltima jornada del 2022 EurILCA Master European Championships de l’Escala

  • 12/October/2022
  • Categoria: Regates

Fotos: Thom Touw

Avui, dimecres 12 d’octubre s’ha celebrat la penúltima jornada del 2022 EurILCA Master European Championships, que ha començat amb una neteja del litoral de les proximitats del Club Nàutic l’Escala per part d’alguns dels regatistes participants.

Per a fer-la els voluntaris s’han trobat al Village de la regata a les 9:30 h del matí i han estat recollint residus a la zona de les Planasses, situada al Parc Natural del Montgrí.

Aquesta neteja s’inclou dins el pla d’accions per tal de que aquest esdeveniment sigui el més sostenible possible. Gràcies a contribucions com la d’avui, el 2022 EurILCA Master Europeans Championships opta a obtenir la certificació de platí del programa Clean Regattas de Sailors for the Sea.

Avui la flota ha pogut sortir a l’aigua al voltant de les 12 h. El vent, avui, ha estat més intens que durant la resta de jornades del campionat, el que ha permès celebrar dues noves proves i que els primers arribessin al port cap a les 15:30 hores. Novament, els esperava un plat de pasta per tal de recuperar energies.

La primera prova s’ha disputat amb 10 – 12 nusos del 25, mentre que per la segona, el vent ha rolat fins al 50 incrementant d’intensitat fins els 15.

Amb quatre dies de regata i el programa previst complet, tots els grups han disputat ja vuit proves i amb el seu pitjor resultat ja descartat, les classificacions agafen forma.

Els espanyols Xavi Tous i Alfredo Bermúdez continuen al capdavant de la flota ILCA 6 Apprentice Master (30 – 44 anys) seguits, ara, pel grec Antonios Kondis. El podi provisional segueix intacte entre les fèmines, ocupat per l’espanyola Míriam Carles-Tolra, l’italiana Elisa Boschin i la grega Georgia Cheimona.

Els francesos Jean-Christophe Leydet i Xavier Leclair lideren la divisió ILCA 6 Master (45 – 54 anys) amb el britànic Ian Gregory en tercer lloc. L’espanyola Mónica Azón, per la seva banda, continua primera entre les dones amb l’espanyola Marina Sánchez Ferrer i l’alemanya Alexanda Behrens al darrere.

Capçalera idèntica, també, per a la flota ILCA 6 Grand Master (55 – 64 anys) amb els francesos Gilles Coadou i Luigi Santocanale en primer i segon lloc i el belga Pieter van Laer, en el tercer. Les franceses Elena i Isabelle Viazzo continuen líders femenines, ara, amb la sueca Ann Loren a la tercera posició.

L’australià Jeff Loosemore, el britànic Max Hunt i l’espanyol Miguel Noguer lideren la divisió ILCA 6 Great Grand Maseter (65 – 74 anys), mentre que la francesa Isabelle Arnoux és la primera dona de la categoria.

Canvi a la tercera plaça provisional ILCA 6 Legend amb l’ascens de l’americà Peter Seidenberg. La primera i la segona plaça segueixen en mans de l’australià Peter Heywood i l’americà Jacques Kerrest.

Es consolida el podi provisional ILCA 7 Apprentice Master, ocupat per l’eslovè Matej Valic, l’italià Lorenzo Cerretelli i el canadenc Ian Elliot.

Entre els ILCA 7 Master, l’americà Peter Hurley i el grec Dimitrios Theodorakis conserven les dues primers places provisionals i en tercer lloc es situa, ara, l’espanyol Javier Echávarri.

L’espanyol José María Van der Ploeg, per la seva banda, continua líder de la flota ILCA 7 Grand Master seguit del suec Tomas Nordqvist i el francès Bertrand Blanchet, que intercanvien posicions.

Un altre espanyol, José Luis Doreste, es manté ferm al capdavant dels ILCA 7 Great Grand Master amb el britànic Tim Law en segon lloc i l’alemany Wolfgang Gerz, al tercer.

El Club Nàutic l’Escala organitza el 2022 EurILCA Master European Championships després d’haver estat seleccionat per part d’EurILCA (ILCA European Region) el passat mes d’abril.

La regata compta amb la col·laboració de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, la Reial Federació Espanyola de Vela i l’Ajuntament de l’Escala, així com de Ports de la Generalitat, la Federació Catalana de Vela i l’Associació Espanyola de la Classe ILCA.

També rep el suport logístic del Càmping La Ballena Alegre, del Club de Vela La Ballena Alegre i de l’empresa de serveis nàutics Nautivela.

Classificacions

Fotografies

Quines notícies vols veure:

24.9º C

Vent: 0 N 0.0Kts, 22.0 Max

image description