El 2022 EurILCA Master European Championships de l’Escala ja té guanyadors!

  • 13/October/2022
  • Categoria: Regates

Fotos: Thom Touw

Avui, dimecres 13 d’octubre, el 2022 EurILCA Master European Championships ha celebrat la seva darrera jornada al Club Nàutic l’Escala i ha finalitzat amb l’entrega de trofeus als guanyadors de les diferents categories de la competició.

L’acte ha tingut lloc al Village de la regata i ha comptat amb les intervencions del president del Club Nàutic l’Escala Narcís Carreras, el president d’EurILCA Jean-Luc Michon, el vicepresident de la Federació Catalana de Vela Josep Maria Isern i Marta Rodeja, primera tinent alcalde i regidora de promoció econòmica de l’Ajuntament de l’Escala.

Amb l’arriada de la bandera de la classe es posava punt i final a un campionat d’Europa que ha congregat fins a 264 regatistes de la classe ILCA Master (majors de 30 anys). Les condicions han permès completar totes les proves previstes durant els cinc dies de competició oficial. Avui amb un vent del 120 que ha anat rolant fins al 90 d’entre 8 i 10 nusos que tot arribar tard, ha permès gaudir de nou de la navegació al mar d’Empúries.

Amb 10 proves disputades el campió d’Europa ILCA 6 Apprentice Master 2022 és l’espanyol Alfredo Gómez Bermudo. El també espanyol Xavi Tous ha quedat finalment segon i el grec Antonios Kondis, tercer. A la categoria femenina, la victòria és per a l’espanyola Míriam Carles-Tolra, a qui acompanyen al podi l’italiana Elisa Boschin i la francesa Gabrielle Nagy.

El francès Jean-Christophe Leydet s’imposa entre els ILCA 6 Master i el segueixen el britànic Ian Gregory i el francès Xavier Leclair. L’española Mònica Azón s’adjudica la victòria femenina amb la també espanyola Marina Sánchez Ferrer i l’alemanya Alexandra Behrens en segon i tercer lloc.

El gran premi de la flota ILCA 6 Grand Master open és per al francès Gilles Coadou. L’acompanyen al podi el belga Pieter Van Laer i l’irlandès Sean Craig, mentre que entre les noies les franceses Helene i Isabelle Viazzo s’enduen el campionat i el subcampionat amb la sueca Ann Loren en tercer lloc.

L’australià Jeff Loosemore és el guanyador ILCA 6 Great Grand Master amb el britànic Max Hunt i l’espanyol Miguel Noguer en segona i tercera posició, mentre que les franceses Isabelle Arnoux i Evelyne Ferrat s’enduen els premis de la divisió femenina.

El guanyador de la flota ILCA 6 Legend ha estat l’australià Peter Heywood. L’americà Jacques Kerrest i el britànic Mike Kinnear han acabat segon i tercer.

Entre els ILCA 7 Apprentice, l’eslovè Matej Valic s’enduu el campionat a casa; l’italià Lorenzo Cerretelli és subcampió i el canadenc Ian Elliot es situa tercer.

El podi ILCA 7 Master queda distribuït entre el seu guanyador, l’americà Peter Hurley i els grecs Dimitrios Theodorakis i Aristotelis Chatzistamatiou.

L’espanyol José María Van der Ploeg és el vencedor ILCA 7 Grand Master amb el canadenc Andrew Roy i el suec Tomas Nordqvist en segona i tercera plaça.

Finalment, l’espanyol José Luis Doreste recull la medalla d’or ILCA 7 Great Grand Master. En aquesta categoria, la plata és per al britànic Tim Law i el bronze, per a l’alemany Wolfgang Gerz.

El Club Nàutic l’Escala organitza el 2022 EurILCA Master European Championships després d’haver estat seleccionat per part d’EurILCA (ILCA European Region) el passat mes d’abril.

La regata compta amb la col·laboració de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, la Reial Federació Espanyola de Vela i l’Ajuntament de l’Escala, així com de Ports de la Generalitat, la Federació Catalana de Vela i l’Associació Espanyola de la Classe ILCA.

També rep el suport logístic del Càmping La Ballena Alegre, del Club de Vela La Ballena Alegre i de l’empresa de serveis nàutics Nautivela.

Fotografies

Classificacions

Quines notícies vols veure:

24.9º C

Vent: 0 N 0.0Kts, 22.0 Max

image description