El Trophy Tour America’s Cup celebra amb èxit la seva primera escala a L’Escala

  • 25/June/2024
  • Categoria: Esport

Fotos: Òscar Torveo

L’Escala es convertia, avui dimarts 25 de juny, en l’escenari de la primera recalada del Trophy Tour America’s Cup. Centenars de persones s’han acostat al Mar d’Empúries per veure de prop el trofeu més antic de l’esport internacional i conèixer la mítica regata tot participant a les diferents activitats organitzades conjuntament per America’s Cup Event Barcelona, l’Ajuntament del municipi i el Club Nàutic L’Escala.

La presentació oficial de l’aiguamans que dona nom a l’America’s Cup ha tingut lloc entre les 17 i les 20 h al Moll d’Espera del Club Nàutic L’Escala i ha comptat amb les intervencions del president del Club Nàutic L’Escala Narcís Carreras, el CEO de l’America’s Cup Grant Dalton, el vicepresident segon del Patronat de Turisme Costa Brava Joan Plana, la Delegada de la Generalitat de Catalunya a Girona Anna Torrentà i l’Alcalde de l’Escala Josep Bofill.

L’acte ha servit per donar a conèixer alguns detalls de la 37a America’s Cup, que començarà a Barcelona el proper 22 d’agost. Finalitzats els parlaments, tant els representants institucionals com el públic assistent han pogut fer-se una foto amb el trofeu més antic de l’esport internacional. També, gaudir d’un village que ha ofert un recorregut immersiu per diferents aspectes de la regata com són la història, les embarcacions o com treballen les seves tripulacions i d’un tast gastronòmic de productes locals.

Es posava punt i final, així, a una jornada que començava a les 10:30 hores a l’Escola de Vela del Club i que ha lluït els colors de l’America’s Cup per tot el litoral de L’Escala gràcies als prop de 80 navegants que han participat de les activitats nàutiques previstes. D’aquesta manera, la regata s’ha integrat als cursos i rutes guiades de vela del Club, al Clinic d’Optimist organitzat per Blackpatt i el Club Vela La Ballena Alegre entre dies 24 i 28 de juny i a la sortida de vela inclusiva organitzada amb Grup Mifas en el marc del projecte Per un mar accessible. La sessió ha acabat de nou a terra amb un plat de pasta per a tots els assistents.

Un cop estrenat a L’Escala, el Trophy Tour de la Louis Vuitton 37a America’s Cup continua el seu recorregut pel litoral català a Palamós, segona de les sis recalades de la seva d’exhibició i divulgació del trofeu més antic de l’esport mundial. El recorregut finalitzarà a Barcelona el proper dilluns 1 de juliol.

L’America’s Cup és una de les competicions més importants i antigues del món. Segons algunes fonts, és el tercer esdeveniment esportiu amb major impacte econòmic pel país que l’acull i ofereix com a premi el trofeu més antic de l’esport internacional. Cal retrocedir fins el 1851 per descobrir-ne el primer guanyador, la goleta Amèrica del New York Yacht Club, que s’enduia el valuós aiguamans de plata després de vèncer una regata organitzada pel britànic Royal Yacht Squadron consistent en donar la volta a l’illa de Wight.

Foto: Jan Latussek

Quines notícies vols veure:

22.4º C

Vent: 65 ENE 7.0Kts, 14.6 Max

image description