Comunicat Oficial nº6 – COVID-19

  • 13/May/2020
  • Categoria: Avís

El Club Nàutic l’Escala informa que el dia 9 de maig s’ha publicat al BOE l’Ordre TMA/400/2020.

Aquest document, que amplia el Comunicat Nº 5 , modifica la Fase 1 en matèria de mobilitat i flexibilitza les condicions per a l’exercici de la navegació d’esbarjo o esportiva.

L’Ordre SND/414/2020 de 16 de maig introdueix, a més, la pesca esportiva i recreativa com a una de les activitats permeses en la Fase 1 del Pla per a la transició cap a una nova normalitat.

Quant la regió sanitària de Girona entri en Fase I, la regulació vigent serà la següent:

  • La navegació d’esbarjo i esportiva serà permesa en grup limitats i es limitarà a la mateixa regió sanitària i fins a una distància de 12 milles del port o instal·lació des d’on iniciï l’activitat.
  • Únicament podrà embarcar-se el 50% de les persones autoritzades en els certificats de cada embarcació a menys que siguin les persones que conviuen en el mateix domicili. En aquest cas, l’ocupació podrà arribar fins al 100%, tot i que el nombre total de persones a bord no podrà superar les 10.
  • Pel que fa a les motos aquàtiques, només podrà navegar una persona a bord, excepte si es tracta de persones que resideixen en el mateix domicili. En aquest cas, no podran superar el nombre de places autoritzades pel fabricant.
  • Es podran llogar motos aquàtiques i embarcacions d’esbarjo per part de persones que resideixin a la mateixa província on estigui situada l’empresa de lloguer.
  • Queda permesa la pràctica de la pesca esportiva i recreativa en totes les seves modalitats sempre que es respecti la distància de seguretat i les mesures d’higiene i prevenció fixades per les autoritats sanitàries. Quan no sigui possible mantenir la distància de seguretat, serà obligatori l’ús de mascareta. No es compartiran utensilis de pesca ni utillatge de menjar o beguda. S’hauran de netejar i desinfectat els utensilis de pesca usats.
  • En totes aquestes activitats, s’hauran de respectar les limitacions de tipus personal previstes per aquesta fase i adoptar mesures de desinfecció i reforç de normes de salut i higiene a les embarcacions.
  • Les embarcacions transeünts amb port base situat fora de la regió sanitària mantenen restringida la seva entrada a port excepte en situació d’emergència. En aquest cas, hauran de sol·licitar autorització per entrar a port i la mobilitat de la seva tripulació o ocupants fora de l’embarcació quedarà subjecte a les mateixes restriccions que la resta de la població. Poden, però, optar per una altra destinació d’estada una sola vegada durant el període que duri la restricció de mobilitat de les persones.

L’Àrea Esportiva del Club obrirà les instal·lacions i oferirà els serveis esportius establerts en el seu programa d’abonaments, lloguer, classes particulars i cursos de vela amb grups no superiors a 10 persones.

Els altres serveis del port que podran tornar a obrir les seves portes són la rampa pública, el xàrter nàutic (Novaimport), l’activitat de submarinisme que ofereix Orca Diving i el restaurant del Club La Barra del Port.

Les mesures de contenció en l’àmbit de l’activitat també estableixen que la direcció de ports, dàrsenes i instal·lacions marítimes, així com serveis portuaris i activitats per a garantir la seguretat tècnica en les operacions portuàries estan permesos. En aquest sentit, el Club continuarà amb la seva activitat pel fa als seus serveis com oficines, vestuaris i sanitaris i benzinera, sempre complint amb les recomanacions d’higiene i seguretat establertes per les autoritats competents.

Quines notícies vols veure:

1.6º C

Vent: 206 SSW 2.1Kts, 6.1 Max

image description