Libelula es proclama vencedor de la XII Copa Comodor – Gran Premi Jotun

2022-club nautic-escala-creuer-copa comodor 2022
2022-club nautic-escala-creuer-copa comodor 2022
  • 8/May/2022
  • Categoria: Esport, Regates

Borja i Rita Pella del Club Nàutic l’Escala s’han proclamat guanyadors absoluts de XII Copa Comodor – Gran Premi Jotun a bord del Swan 65 Libelula. La tripulació aconseguia el millor temps compensat de la regata, que s’ha celebrat entre els dies 7 i 8 de maig a l’Escala.

S’enduen, a més, el trofeu com a líders de la categoria Rally, en la que el segon ha estat Velaluka (Dufour 34) de Jordi Borràs i José Arroyo, i el tercer, Cuereta (Winner 9.0) de Tomàs Gallart del Club Nàutic Estartit. A la divisió solitaris, el primer premi d’aquesta categoria ha estat per Retina (Bénéteau Oceanis 30.1) d’Arnau Vergés del CN l’Escala.

2022-club nautic-escala-creuer-copa comodor 2022

El Club Vela Golfus s’ha imposat entre les flotes RI i ORC. Nervi (Bavaria 35 Match LK) de Domingo Gil i Francisco Álvarez s’ha adjudicat la categoria RI, mentre que el Windshear (J105) de Hans Mulder i Dennis Zuidam, la victòria ORC.

El J70 local Nauticescala 2, amb Valentín Baraibar, Santi Mundí i David Pairó, ha estat el guanyador Monotip d’aquesta regata dedicada especialment als amants de la navegació en solitari i tripulacions reduïdes.

2022-club nautic-escala-creuer-copa comodor 2022

Sota la batuta de la meteorologia

La meteorologia ha estat l’altre gran protagonista de la XII Copa Comodor – Gran Premi Jotun marcant el desenvolupament de la regata. La intensitat notable de la tramuntana, el dissabte, impedia que la flota sortís a l’aigua i la prova quedava ajornada pel diumenge. Amb el nou format, s’optava per proposar un recorregut més curt que finalment acabava essent de 16 milles, la distància entre la sortida, a l’Escala, Roses i tornada a l’Escala.

L’endemà, els regatistes tornaven a trobar-se a l’Escala a les 10:30 hores. Nova reunió de patrons durant la que van comptar amb les paraules de Pere Sala, vocal de creuer de la Junta Directiva del Club Nàutic l’Escala; Carlos Bech, en representació de Colors Olympia Grup i Jotun i Josep Maria Isern, vicepresident de la Federació Catalana de Vela. Pere Fàbregas, director tècnic de Varador l’Escala, també va acostar-se a saludar els navegants.

2022-club nautic-escala-creuer-copa comodor 2022

El diumenge ha estat marcat per la variabilitat. Si a l’inici, la manca de vent aplaçava la sortida, un cop arrancada a la flota ha navegat amb una fantàstica tramuntana d’entre 10 – 15 nusos d’intensitat, vent que ha amainat i rolat després cap al sud amb algunes caigudes d’intensitat, estones de sol, núvol i fins i tot dos xàfecs.
Un cop a terra, l’entrega de trofeus tenia lloc al voltant de les 18 h, un acte que ha servit per reconèixer les millors tripulacions de totes les categories i entregar diversos premis especials.

Grans premis per a una gran regata!

Entre tots ells destaca el ja clàssic sorteig d’un pack Manteniment Exprés de la mà de Colors Olympia Grup, Jotun Pinturas i Varador l’Escala, patrocinadors principals de la competició. Cuereta ha estat el guanyador d’aquest servei, que inclou cinc dies d’estada en sec, neteja d’obra viva, aplicació de pintura antifouling, apuntalament, hissada i botadura.

2022-club nautic-escala-creuer-copa comodor 2022

Els participants, però també s’han pogut endur diverses experiències gastronòmiques gràcies a la col·laboració d’alguns dels bars i restaurants més emblemàtics de l’Escala. Així, algunes de les tripulacions podran degustar un menú per a dues persones als restaurants El Molí de l’Escala, Can Miquel, Grop, La Clota, Mery Lou, Korpilombolo, Navili, El Mos i la bodega Els Barrils, així com un lot de tres ampolles commemoratives del 50 aniversari del Club Nàutic l’Escala.

2022-club nautic-escala-creuer-copa comodor 2022

Una realitat gràcies a tots vosaltres!

L’acte d’entrega de trofeus posava fi a la XII Copa Comodor – Gran Premi Jotun, que ha estat possible, també, gràcies al suport de la Federació Catalana de Vela, la Diputació de Girona i l’Ajuntament de l’Escala.

La propera edició de la regata tindrà lloc els dies 6 i 7 de maig de 2023. Us hi esperem!

Moltes gràcies a tots els participants, patrocinadors i col·laboradors per ajudar-nos a fer-ho possible un any més!

Quines notícies vols veure:

18.2º C

Vent: 180 S 1.6Kts, 11.7 Max

image description