Una Costa Brava Sailing Meeting inclusiva i transfronterera

2024-nauticescala-regates-vela adaptada-CBSM
2024-nauticescala-regates-vela adaptada-CBSM
  • 17/March/2024
  • Categoria: Esport, Regates

Els dies 16 i 17 de març, la Costa Brava Sailing Meeting ha tornat a omplir el mar d’Empúries de Veles en la seva 16a edició, marcada, sens dubte pel seu caràcter inclusiu i transfronterer. I és que la regata de vela lleugera, organitzada pel Club Nàutic L’Escala per delegació de la Federació Catalana de Vela, ha acollit la primera Copa Catalana de Vela Adaptada de la classe Hansa 303 i també la cita inaugural del primer Trofeu Catalunya Gran. Després de rebre la flota francesa a L’Escala, la segona convocatòria tindrà lloc al Club Nautique Collioure els dies 27 i 28 d’abril.

2024-nauticescala-regates-vela lleugera-CBSM-2

Un èxit gràcies a tots vosaltres

La XVI Costa Brava Sailing Meeting ha estat possible gràcies a la col·laboració de Grup Mifas, la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, el Patronat de Turisme Costa Brava, la Diputació de Girona, Ports de la Generalitat i l’Ajuntament de L’Escala.

2024-nauticescala-CBSM-8

També, és clar, als prop de setanta navegants que han participat a la regata i que han pogut gaudir de la totalitat del programa esportiu previst: sis fantàstiques proves al mar d’Empúries.

Les tres primeres es celebraven dissabte 16 de març amb una marinada d’entre vuit i 12 nusos. Les tres darreres, el diumenge amb un vent de llevant dels 80-90º que ha anat rolant cap als 120 tot i mantenir una intensitat de 10 nusos al llarg de la jornada.

Jordi Cargol, vencedor de la I Copa Catala de Vela Adaptada

Amb tres primers parcials, Daniel Llaca del Real Club Náutico Gran Canaria és el guanyador de la XVI Costa Brava Sailing Meeting – Gran Premi Grup Mifas en la divisió Hansa 303. La I Copa Catalana de Vela Adaptada ha anat, però, a mans del primer català de la classificació i segon de la general, Jordi Cargol del CNCB – Club Vela Palamós. Des de la tercera plaça del rànquing global, la navegant del GEN Roses Aina Gelpí, per la seva banda s’enduu la victòria femenina de la Copa Catalana, mentre que el tercer lloc, en aquest cas, és per a Marc Esteban del BISC.

Victòria local entre els Open

Entre la flota Open, el navegant de la classe ILCA 6 local Vicenç Batlle s’imposava amb quatre proves guanyades i un total de sis punts. El segon i el tercer lloc del podi són però per a dos juvenils del CN Collioure, Pierre Noret (ILCA 6) i Xavier Burton (ILCA 7). En aquesta categoria, en la que un mateix regatista no es pot adjudicar dos guardons, es reconeixia la tripulació de 420 del CN Collioure formada per Axel Binche i Price Callum com els millors juvenils de la competició. L’ILCA 6 del CN L’Escala Valentín Baraibar recollia el premi al millor Master i Pat Pigott, Topper també del CN L’Escala, el de la millor navegant femenina.

2024-nauticescala-CBSM-5

Maxime Romero, primer Optimist Sots 16

El guanyador absolut de la classe infantil Optimist ha estat Maxime Romero del CN El Balís seguit de Marc Abara del GEN Roses. Es proclamen, així, primer i segon de la divisió Sots 16 amb set i 12 punts, respectivament. La tercera de la divisió ha estat Nerea Obeso del CN L’Escala.

Des de la tercera i la quarta posició de la general, Nico Sandri del CN El Balís i Nicolás Molina del GEN Roses, s’han proclamat campió i subcampió Sots 13. Completa el podi Lukas Gnan, també representant de Roses.

Entre els més petits, els Sots 11, el guanyador ha estat Daniel López del CV Blanes, seguit de Pol Falgàs del CN El Balís i de Loris Mateu del CN L’Escala.

Un gran final per una gran regata

La cerimònia d’entrega de trofeus, que ha tingut lloc el diumenge al voltant de les 17 h, ha posat punt i final a la XVI Costa Brava Sailing Meeting reconeixent als vencedors i vencedores de la regata. L’acte ha comptat amb les intervencions del comodor del Club Nàutic L’Escala Gerard Marín, el president del Grup Mifas Artur Altabàs, el representant de la lliga Roussillon de la Federació Francesa de Vela Laurent Sagols, el vicepresident de la Federació Catalana de Vela Josep Maria Isern, i l’alcalde de L’Escala Josep Bofill.

Quines notícies vols veure:

14.9º C

Vent: 323 NW 18.2Kts, 23.2 Max

image description