El Club Nàutic l’Escala, present a la Fira de Mostres de Girona i al Salon Nautique d’Automne de Cap d’Agde

  • 2/November/2022
  • Categoria: Port

Un any més, el Club Nàutic l’Escala ha aprofitat la temporada de salons i fires de tardor per acostar-se als públics gironí i francès participant a la Fira de Mostres de Girona i Salon Nautique d’Automne de Cap d’Agde. Els dos certàmens, que han tingut lloc del divendres 28 d’octubre al dimarts 1 de novembre, han permès dur l’Escala a les dues localitats, a través dels serveis portuaris i esportius, així com les activitats del Club.

Un bocí de mar al bell mig de Girona

Així doncs, la fira multisectorial més important de la província de Girona tornava a comptar amb un bocí de mar de la mà de l’estand del Club Nàutic l’Escala, situat a la zona exterior del saló.

Des d’aquest espai, el Club convidava a fer un tastet de mar d’Empúries als visitants a través de les seves propostes, encapçalades per la degustació d’anxoves de l’Escala amb cava que es va celebrar el diumenge 30 d’octubre. Socis, usuaris, amics i aficionats a la navegació van participar de la trobada.

Durant els dies que va durar la fira, però, els visitants van poder participar també en un sorteig ideat per viure el mar des del Club en primera persona. Els premis en joc eren una setmana d’amarrador gratuïta, un curs de vela lleugera, creuer o rem de mar; una ruta guiada caiac o SUP per a quatre persones o bé un bateig de submarinisme amb Orca Diving. Properament es donaran a conèixer els guanyadors.

Des de l’estand, el públic de Girona va poder fer provar el rem a través d’un repte: sumar 500 metres en dos minuts i mig remant a bord d’un ergòmetre per tal de guanyar un val de 10 € per consumir en activitats esportives al Club. També, posar a prova el seu equilibri amb un simulador d’stand up paddle i la seva habilitat, amb un taller de nusos.

L’espai va posar a la disposició dels visitants tota la informació sobre els serveis portuaris i esportius previstos per aquest 2023 al Club, com són el Forfait Anual, els cursos de vela, els abonaments o els casals nàutics d’estiu, entre altres.

L’Escalagde 2023 engega motors a Agde

Paral·lelament, el públic del sud de França va poder trobar el Club Nàutic l’Escala al Salon Nautique d’Automne de Cap d’Agde, on va compartir estand amb els amics de la Societé des Régates d’Agde et du Cap (SORAC), associació amb la que organitza conjuntament la regata L’Escalagde des de 2005.

Era el moment d’engegar la maquinària de L’Escalagde 2023. Aquesta trobada, que agermana els amants catalans i francesos de la navegació a vela amb un recorregut de 90 milles es va presentar oficialment el dia 29 d’octubre en el marc de la fira. L’acte va tenir lloc a l’estand de la ràdio regional Midi Libre i va comptar amb les intervencions de Henri Roques, president de la SORAC i Xavi López, director esportiu del Club.

Va finalitzar amb un aperitiu que, com no podia ser d’altre manera, va unir a taula les anxoves de l’Escala amb el vi de la zona.

La 18a edició de l’Escalagde ja té doncs, dates. Es celebrarà entre els dies 18 i 20 de maig i com a novetat, incorpora una segona fase independent que es desenvoluparà a Cap d’Agde el següent cap de setmana.

Quines notícies vols veure:

24.9º C

Vent: 0 N 0.0Kts, 22.0 Max

image description