Fundació “La Caixa” suma el seu suport al projecte “Per un mar accessible” del Club Nàutic L’Escala

  • 31/July/2023
  • Categoria: Esport

Un any més, Fundació “La Caixa” dóna suport a les activitats de vela adaptada que duu a terme el Club Nàutic l’Escala. Es suma, així, al projecte “Per un mar Accessible”, creat per acostar la pràctica de la vela lleugera a un total de 200 associats i associades del Grup Mifas de Girona.

Els responsables de la Fundació “La Caixa”, el Grup Mifas i el Club Nàutic l’Escala s’han reunit avui, dijous 27 de juliol, a les instal·lacions de l’entitat esportiva escalenca. L’acte ha comptat amb la presència del president de l’entitat esportiva, Narcís Carreras, el director de Banca d’Institucions de La Caixa Ferran Llach, la cap del centre d’Institucions de La Caixa de Girona Gemma Batlle, el director de La Caixa Store de L’Escala i representants del Grup Mifas.

El projecte “Per un mar accessible” compta també amb la col·laboració de GALP, el Fons Europeu Marítim i de la Pesca i el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, que han finançat l’embarcació de tipus Access que permetrà fer realitat la iniciativa.

L’aportació de Fundació “La Caixa” cobreix els recursos humans necessaris perquè el Club Nàutic l’Escala pugui desenvolupar sessions formatives dirigides a les persones amb discapacitat de l’associació gironina Mifas, que treballa amb la missió d’aconseguir la independència econòmica i la justícia social de les persones amb discapacitat física, orgànica i sensorial. El projecte també rep el suport de la Diputació de Girona.

S’han programat sessions que se celebraran entre els mesos de maig i octubre de 2023.

Tothom té dret a gaudir del mar i dels beneficis de la pràctica esportiva per a la salut. Per aquest motiu, la promoció de la vela entre les persones amb discapacitat i/o públic especial (gent gran, mobilitat reduïda, amb risc d’exclusió social… és un objectiu prioritari per al Club.

A través d’aquesta nova aliança, el Club Nàutic l’Escala reforça la seva aposta per la vela accessible. L’Escola de Vela del Club va ser reconeguda el 2008 com una de les 19 Destinacions Turístiques Accessibles de Catalunya pel Departament de Turisme de la Generalitat i és, de fet, l’única Escola de Vela reconeguda amb aquest distintiu a tota la comunitat autònoma. Des de 2007 fins l’actualitat, més de 650 usuaris amb algun grau de diversitat funcional han provat l’esport de la vela al Club.

Durant aquest període, el Club ha estat l’amfitrió de dos Campionats d’Espanya de Vela Adaptada i tres Campionats de Catalunya, el que ha convertit el Club en un centre de referència de Vela Adaptada, tant a nivell estatal com autonòmic.

Les activitats de vela adaptada del Club són obertes a totes les persones amb algun grau de discapacitat. Si ets soci o usuari del Club i estàs interessat en participar-hi, contacta amb nosaltres!

Quines notícies vols veure:

21.9º C

Vent: 84 E 9.9Kts, 14.4 Max

image description