El Club Nàutic L’Escala i Grup Mifas valoren el projecte Per un mar accessible a la Fira de Mostres de Girona

  • 31/October/2023
  • Categoria: Esport

El Club Nàutic L’Escala i Grup Mifas han presentat, avui dimarts 31 d’octubre, la valoració del projecte Per un mar accessible a la Fira de Mostres de Girona, que té lloc al Palau de Fires de la ciutat entre els dies 28 d’octubre i 1 de novembre.

Les dues entitats valoren molt positivament la iniciativa, que ha superat els objectius establerts en acostar la navegació a vela a 266 persones amb discapacitat de la província de Girona i han manifestat la voluntat de donar continuïtat al projecte en una taula rodona que s’ha celebrat a l’estand del Club Nàutic L’Escala al certamen gironí.

L’acte ha comptat amb les intervencions del president del Club Narcís Carreras, el president de Grup Mifas Artur Altabàs i d’Anna Julià, cap de la Representació Territorial de l’Esport de la Generalitat de Catalunya a Girona, que ha estat l’encarregada de tancar la trobada.

Xavier López, director esportiu del Club Nàutic L’Escala, ha introduït el projecte Per un mar accessible als assistents. Tot seguit, han estat alguns dels usuaris del Grup Mifas que hi han participat els que han pres el protagonisme de la taula rodona. Manu Heras, dinamitzador i tècnic de sensibilització de l’associació, Francesc Ramírez, Ivan Barroso i Carles Manjón han explicat la seva experiència en primera persona.

Un mar accessible per a tothom

Gràcies al projecte Per un mar accessible, fruit de l’aliança amb el Grup Mifas, el Grup d’Acció Local Pesquer Costa Brava (GALP) i Fundació La Caixa, el Club Nàutic L’Escala ha reforçat la seva aposta per la vela accessible. Aquesta s’iniciava el 2003 amb la voluntat d’obrir la pràctica de la vela a les persones amb discapacitat des del punt de vista de la inclusivitat.

El projecte també rep el suport de la Diputació de Girona, la Secretaria General de l’Esport i l’Educació Física i la Federació Catalana de Vela.

El passat mes de juny es presentava, a L’Escala l’embarcació que fa possible la iniciativa i que ha estat finançada per GALP, el Fons Europeu Marítim i de la Pesca i el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya. L’embarcació de tipus Access està concebuda per facilitar la navegació a vela a les persones amb mobilitat reduïda. Gràcies al seu disseny, no pot bolcar i compta amb un control de la propulsió i la direcció simplificats, el que garanteix la seguretat necessària per desenvolupar l’activitat.

Amb el finançament rebut per part de Fundació La Caixa, d’altra banda, el Club Nàutic l’Escala ha ofert sessions formatives en les que les persones amb discapacitat poden navegar de forma autònoma i inclusivament amb altres activitat i navegants, tot una novetat per poder aconseguir un mar inclusiu per associats i associades al Grup Mifas, que treballa amb la missió d’aconseguir la independència econòmica i la justícia social de les persones amb discapacitat física, orgànica i sensorial.

Quines notícies vols veure:

17.4º C

Vent: 217 SW 4.2Kts, 7.9 Max

image description