Manu Tercer de Lluís Casademont, vencedor de la XX Escalagde – IX Veles d’Empúries

  • 12/May/2024
  • Categoria: Regates

La regata de creuer L’Escalagde – Veles d’Empúries tornava a L’Escala amb la participació de prop de 50 tripulacions participants. La vintena edició de la regata organitzada pel Club Nàutic l’Escala i la Societé des Régates d’Agde et du Cap (SORAC) es celebrava entre els dies 8 i 11 de maig amb la col·laboració de l’Ajuntament de l’Escala, la Diputació de Girona, la Generalitat de Catalunya, la Federació Catalana de Vela, la Federació Francesa de Vela, Sodéal, Turisme de Cap d’Agde i el CV Golfus Empuriabrava.

L’equip guanyador de la regata de vela de creuer que agermana les poblacions d’Agde i L’Escala era l’equip del Manu Tercer, el Bénéteau First 35 de Lluís Casademont del CN Costa Brava – CV Palamós. La tripulació del Manu Tercer havia de cedir, però, la victòria de la divisió HN 1 al Lou Poul, el Sun Fizz Q d’Henri Cauquil de la SORAC, que resolia l’empat a tres punts existent entre els dos equips al seu favor. La tercera plaça del podi de la categoria era per al Celestine (Sun Shine 36) de Stephane Louvel, també de la SORAC.

El Sun Fast 3200 Scheggia de Jean-Louis Damble de la SORAC s’alçava vencedor de la flota HN2 amb un quart i un segon parcials, seguit de Kiss Cool d’Eric Hortes del CN Narbonne i el Bénéteau First 40.7 GTE Zinzala d’Olivier Storai de la SORAC.

La XX L’Escalagde – Veles d’Empúries començava el dimecres 8 de maig al Centre Nautique de Cap d’Agde al voltant de les 19 h. La primera reunió de patrons de la regata finalitzava amb un aperitiu i un final i un pastís per commemorar el 20è aniversari de la competició.

El dijous 9 de maig la jornada començava ben d’hora. A les 7:10 h es donava la sortida a la trentena de velers que van disputar la màniga estrella de la competició, la travessa de 90 milles que els va dur d’Agde fins al Club Nàutic L’Escala. El poc vent i el fred marcaven una travessa que el Bénéteau First 47.7 Philippe Nayraud Chacha 3 completava a les 2:05:21 hores del divendres convertint-se en el guanyador en temps real de la prova.

La resta de la flota va anar arribant a L’Escala al llarg del matí del divendres 10 de maig. Els esperava un dia pràcticament d’estiu durant el que van poder descansar abans de tornar-se a trobar a les 18:30 h, moment en què es van donar a conèixer els resultats de la travessa i es va celebrar un aperitiu ja al Club Nàutic L’Escala.

La segona jornada de competició tenia lloc el dissabte 11 de maig i s’iniciava a les 11 h amb la reunió de patrons. Ja a l’aigua, la manca de vent va retardar la sortida gairebé durant una hora fins que va entrar amb força un garbí que es va mantenir entre els 15 i els 18 nusos. Els navegants gaudien, així, d’un recorregut bastant ràpid a la Costa Brava que s’enduia de nou el Chacha 3 en temps real. Els de Nayraud creuaven la línia d’arribada a les 15:24:36 h i amb l’aplicació dels temps compensats es classificaven en cinquena posició de la divisió HN2.

L’entrega de trofeus premiava les tripulacions guanyadores a les 19:30 hores amb les intervencions del vocal de creuer del Club Nàutic L’Escala Pere Sala, el president de la SORAC Gilles Bouzol i l’alcalde de L’Escala Josep Bofill. La XX Escalagde – IX Veles d’Empúries posava punt i final amb un sopar i ball a càrrec de DJ Palma.

Quines notícies vols veure:

16.9º C

Vent: 227 SW 3.1Kts, 6.3 Max

image description