2022 EurILCA Master European Championships de l’Escala, un esdeveniment sostenible

  • 30/September/2022
  • Categoria: Regates

Ja només queda una setmana perquè comenci el 2022 EurILCA Master European Championships de l’Escala. La regata de vela lleugera, que tindrà lloc al Club Nàutic l’Escala entre els dies 7 i 13 d’octubre amb fins a 263 navegants inscrits de procedència internacional destaca pels seus esforços envers la sostenibilitat.

El 2022 EurILCA Master European Championships ha obtingut el segell de platí, el màxim reconeixement que ofereix el programa Clean Regattas the Sailors for the Sea, que avala la sostenibilitat dels esdeveniments que tenen lloc a l’aigua des del 2006.

Sailors for the Sea Powered by Oceana és una organització mundial dedicada a la conservació que treballa amb l’objectiu d’implicar i educar navegants per tal de preservar i restaurar la salut dels oceans.

2022-nauticescala-2022 Eurilca Master European Championships-2

Amb l’objectiu de reduir el paper i el plàstic d’un sol ús, el paquet de benvinguda dels participants estarà integrat per productes reutilitzables com són un clauer de fusta per identificar el seu carro d’avarada, una bossa estanca i una samarreta.

En línia amb el seu compromís amb el medi ambient i la sostenibilitat, el Club Nàutic l’Escala ha desenvolupat quatre línies de treball per tal minimitzar l’impacte de la regata sobre l’entorn natural que l’envolta. I és que el Club està situat just al costat d’una àrea natural protegida, el Parc Natural del Montgrí.

Aquestes línies són la correcta gestió de residus, el consum responsable d’aigua, la prevenció de l’entrada de toxines al mar i l’organització d’una neteja de la costa que tindrà lloc el proper divendres 12 d’octubre. Dirigida als participants de la regata, aquesta acció els permetrà conèixer millor l’entorn natural de la zona així com contribuir a la seva conservació.

Per tal d’identificar el seu carro d’avarada a la tornada a terra, els participants rebran un clauer de fusta biodegradable i reutilitzable, el que ha permès eliminar les clàssiques enganxines de plàstic.

El Club Nàutic l’Escala organitza el 2022 EurILCA Master European Championships després d’haver estat seleccionat per part d’EurILCA (ILCA European Region) el passat mes d’abril.

La regata compta amb la col·laboració de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física, la Diputació de Girona, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, la Reial Federació Espanyola de Vela i l’Ajuntament de l’Escala, així com de Ports de la Generalitat, la Federació Catalana de Vela i l’Associació Espanyola de la Classe ILCA.

També rep el suport logístic del Càmping La Ballena Alegre, del Club de Vela La Ballena Alegre i de l’empresa de serveis nàutics Nautivela.

Quines notícies vols veure:

12.1º C

Vent: 321 NW 4.7Kts, 8.5 Max

image description