Dues proves disputades a la primera jornada del 2022 EurILCA Master European Championships de l’Escala

  • 9/October/2022
  • Categoria: Regates

Fotos: Thom Touw

Avui, diumenge 9 d’octubre, el 2022 EurILCA Master European Championships ha estrenat els marcadors amb dues proves disputades a les dues àrees de regata, situades al Mar d’Empúries.

El vent ha tardat en establir-se, pel que la flota, integrada per 263 regatistes, ha hagut d’esperar a terra una bona estona. Finalment, però, sortien a l’aigua a les 13:45 h amb de 4-5 nusos de vent. Una hora més tard, el vent rolava fins als 70º i s’intensificava fins a 8-13 nusos oferint unes condicions fantàstiques per gaudir de la navegació.

Les classificacions comencen, així, a agafar forma, amb els espanyols Xavi Tous i Alfredo Gómez al capdavant de la flota ILCA 6 Apprentice (entre 30 i 40 anys) masculina. Els segueix l’italià Gianmario Broccia. Entre les noies una altra espanyola, Miriam Carles és líder seguida de la italiana Elisa Boschin i la grega Georgia Cheimona.

La capçalera del rànquing ILCA 6 Master (entre 45 i 54 anys) masculí és per al francès Xavier Leclair, l’holandès Freek de Miranda i el francès Jean Christophe Leydet; mentre que entre les dones queda repartit entre les espanyoles Mónica Azón i Marina Sànchez amb l’alemanya Alexandra Behrens en tercer lloc.

El podi provisional ILCA 6 Grand Master (entre 55 i 64 anys) masculí queda ocupat per dos francesos, Gilles Coadou i Luigi Santocanale i el belga Pieter Van Laer en tercer lloc. Les franceses Isabelle Viazzo, Claudine Tatibouet i Helene Viazzo són les tres primeres fèmines d’aquesta categoria.

Els primers ILCA 6 Great Grand Master (entre 65 i 74 anys) són l’espanyol Miguel Noguer, el britànic Max Hunt i el francès Jean Philippe Galle. Les franceses Isabelle Arnoux i Evelyne Ferrat són primera i segona de la divisió femenina.

Pel que fa als ILCA 6 Great Grand Master (més de 75 anys), els tres primers són l’australià Peter Heywood, l’holandès Henk Wittenberg i l’espanyol Miguel Àlvarez.

L’eslovè Matej Vali, el canadenc Ian Elliot i l’italià Lorenzo Cerretelli són els líders provisionals ILCA 7 Apprentice Master. El grec Dimitrios Theodorakis, l’americà Peter Hurley i l’espanyol Javier Echávarri són els tres primers ILCA 7 Master.

Entre els ILCA 7 Grand Master, l’espanyol José María Van der Ploeg és primer seguit del suec Tomas Nordqvist i el canadenc Allan Clark. L’espanyol José Luis Doreste, l’americà Peter Vessella i l’alemany Wolfgang Gerz són al capdavant de la flota ILCA 7 Great Grand Master.

Finalitzades les proves, els primers navegants tornaven a terra al voltant de les 17:30 h de la tarda, moment de guardar material i de trobar-se de nou al voltant d’un bon plat de pasta per recuperar energies i cervesa fresca. Demà els espera una nova jornada de competició…

El Club Nàutic l’Escala organitza el 2022 EurILCA Master European Championships després d’haver estat seleccionat per part d’EurILCA (ILCA European Region) el passat mes d’abril.

La regata compta amb la col·laboració de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física, la Diputació de Girona, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, la Reial Federació Espanyola de Vela i l’Ajuntament de l’Escala, així com de Ports de la Generalitat, la Federació Catalana de Vela i l’Associació Espanyola de la Classe ILCA.

També rep el suport logístic del Càmping La Ballena Alegre, del Club de Vela La Ballena Alegre i de l’empresa de serveis nàutics Nautivela.

Classificacions

Fotografies

Quines notícies vols veure:

18.8º C

Vent: 5 N 13.7Kts, 17.4 Max

image description