Segona jornada del 2022 EurILCA Master European Championships de l’Escala amb dues noves proves

  • 10/October/2022
  • Categoria: Regates

Fotos: Thom Touw

Continua segons el programa previst el 2022 EurILCA Master European Championships de l’Escala. Avui, dilluns 10 d’octubre, els 263 navegants de la classe de vela lleugera ILCA Master (de més de 30 anys) han completat dues proves més en la seva segona jornada de competició al Mar d’Empúries.

La flota ha rebut la visita d’Anna Julià i Camps, Representant Territorial de l’Esport a Girona, que ha recorregut l’àrea d’avarada i el Village acompanyada del president del Club Narcís Carreras, el president d’EurILCA Jean-Luc Michon, el director gerent del Club Raimon Roca, el seu director esportiu Xavi López i el director de l’Escola de Vela Jordi Puig. També, de Pep Subirats, director esportiu del col·laborador de la regata Club Vela La Ballena Alegre.

Un cop més, el temps ha retardat la sortida a l’aigua, en aquesta ocasió fins cap a les 14 hores de la tarda. Finalment, però, han iniciat la primera prova amb set nusos de vent, intensitat que ha anat augmentant fins els 8-10 al llarg del dia. En aquesta ocasió, han navegat amb una mica més de mar de fons.

Amb un total de quatre proves celebrades, els espanyols Xavi Tous i Alfredo Bermúdez lideren la flota ILCA 6 Apprentice Master (30 – 44 anys) seguits de l’italià Gianmario Broccia. A la divisió femenina, les tres places d’honor provisionals són per a l’italiana Elisa Boschin, l’espanyola Míriam Carles-Tolra i la grega Georgia Cheimona.

El francès Sebastian Baudier, l’espanyola Mònica Azón i el britànic Ian Gregory són els primers ILCA 6 Master (45 a 54 anys). Azón, per la seva banda, encapçala la flota femenina d’aquesta divisió seguida de la també espanyola Marina Sánchez i l’alemanya Alexandra Behrens.

Entre els ILCA 6 Grand Master (55 a 64 anys), dos francesos ocupen la capçalera, Gilles Coadou i Luigi Santocanale, seguits del belga Pieter Van Laer, mentre que entre les dones les franceses Helene i Isabelle Viazzo són líders amb la sueca Ann Loren en tercer lloc.

El britànic Max Hunt és al capdavant dels ILCA 6 Great Grand Master (65 a 74 anys), seguit de l’australià Jeff Loosemore i l’espanyol Miguel Noguer. Les franceses Isabelle Arnoux i Evelyne Ferrat són les primeres fèmines de la flota.

L’australià Peter Heywood, l’americà Peter Seidenberg i l’holandès Henk Wittenberg són al capdavant de la flota ILCA 6 Legend (més de 75 anys).

Ja a la classe ILCA 7 Apprentice Master, l’eslovè Matej Vali, l’italià Lorenzo Cerretelli i el canadenc Ian Elliot s’imposen; mentre que el grec Dimitrios Theodorakis, l’americà Peter Hurley i l’espanyol Javier Echávarri ho fan a la divisió Master.

L’espanyol José María Van der Ploeg és el primer ILCA 7 Grand Master, seguit dels canadencs Allan Clark i Andrew Roy. L’espanyol José Luis Doreste, el britànic Tim Law i l’americà Peter Vessella són al capdavant dels ILCA 7 Great Grand Master.

Un cop a terra, els esperava un plat de pasta perfecte per recuperar-se i gaudir-lo amb bona companyia. Demà tornaran a trobar-se al Club a partir de les 9 h per preparar-se per la tercera jornada de competició.

El Club Nàutic l’Escala organitza el 2022 EurILCA Master European Championships després d’haver estat seleccionat per part d’EurILCA (ILCA European Region) el passat mes d’abril.

La regata compta amb la col·laboració de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, la Reial Federació Espanyola de Vela i l’Ajuntament de l’Escala, així com de Ports de la Generalitat, la Federació Catalana de Vela i l’Associació Espanyola de la Classe ILCA.

També rep el suport logístic del Càmping La Ballena Alegre, del Club de Vela La Ballena Alegre i de l’empresa de serveis nàutics Nautivela.

Classificacions

Fotografies

Quines notícies vols veure:

9.7º C

Vent: 211 SSW 2.1Kts, 6.4 Max

image description