Representació internacional a la 2023 Weta Europa Cup de L’Escala

2023-nauticescala-regates-2023 Weta Europa Cup-38
2023-nauticescala-regates-2023 Weta Europa Cup-38
  • 10/September/2023
  • Categoria: Esport, Regates

Del dijous 7 al diumenge 10 de setembre, les aigües del municipi de l’Escala han estat escenari de la regata europea dels trimarans de vela lleugera Weta. El Club Nàutic L’Escala i l’empresa importadora i distribuïdora en exclusiva d’aquestes embarcacions a Espanya RS Veleros han estat els organitzadors de la 2023 Weta Europa Cup. La competició ha rebut la col·laboració de l’Ajuntament de L’Escala, Weta Marine, la Federació Catalana de Vela, la Real Federación Española de Vela i Ports de la Generalitat.

2023-nauticescala-regates-2023 Weta Europa Cup-93

El francès Gerard Daugey del CVSQ s’ha proclamat campió absolut i de la categoria individual de la cita, que ha comptat amb més de 20 tripulacions participants procedents de Catalunya i França, així com amb representants de països com Holanda i Austràlia. En la seva divisió, han completat el podi Christian Chapelin del CVML, tercer a la general, i l’australià Paul White del Woollahra Sailing Club, quart de la flota.

Entre les tripulacions dobles, la victòria ha estat per Rémy Landier i Anne Etienne del CNEV Esparron de Verdon, segons al rànquing global. La segona plaça se l’han adjudicat Alexis i Jeremie Bricout del YCBL France i la tercera, Philippe Genestier i Helene Guerin del CNV Aix les Bains.

Els participants han disputat fins a un total de 10 proves puntuables celebrades entre tres dies de competició que han destacat per la varietat de recorreguts proposats i per les bones condicions meteorològiques.

La 2023 Weta Europa Cup començava el dijous 7 de setembre amb una jornada dedicada a dues primeres regates d’entrenament, la reunió de patrons i a la cerimònia d’inauguració, que reunia a navegants i organitzadors al voltant de les millors ambaixadores de L’Escala, les anxoves, i una copa de cava.

2023-nauticescala-2023 Weta Europa Cup-22

La competició començava oficialment el divendres 8 de setembre. S’estrenaven, així, amb quatre mànigues de tipus sobrevent-sotavent disputades amb vent suau del 90-100 d’entre sis i vuit nusos.

El dissabte 9 de setembre la flota va completar la doble travessa L’Escala – Roses – L’Escala per tal de puntuar dues noves proves amb un vent tèrmic que va permetre completar els dos recorreguts en menys d’una hora, a l’anada amb uns vuit nusos d’intensitat, i a la tornada, amb uns 12. Després d’un dia intens a l’aigua, es tornaven a trobar, al vespre, per gaudir d’un bon sopar tots junts al restaurant Pizza Pazza de L’Escala.

2023-nauticescala-2023 Weta Europa Cup-114

El darrer dia els esperaven quatre noves mànigues de tipus raid, circuits entre boies que es caracteritzen per la seva curta durada, que van poder disputar amb condicions molt similars a les del dia anterior.

La cerimònia d’entrega de trofeus, que tenia lloc a la platja de Riells al voltant de les 15:30 hores del diumenge posava punt i final a quatre dies de navegació, diversió i moltes emocions. L’acte comptava amb les intervencions del comodor del Club Nàutic l’Escala Gerard Marín, Toni Castells en representació de RS Veleros, el president de la classe Weta a França Philippe Genestier i l’alcalde de L’Escala Josep Bofill.

Quines notícies vols veure:

16.9º C

Vent: 225 SW 4.5Kts, 6.3 Max

image description