El Club Nàutic L’Escala presenta projectes al Saló Nàutic de Barcelona

  • 15/October/2023
  • Categoria: Port, Regates, Social

Un any més, el Club Nàutic L’Escala ha estat present al Saló Nàutic de Barcelona, que ha tingut lloc entre l’11 i el 15 d’octubre entre el Moll de la Fusta, el Moll d’Espanya i el Port Vell de la ciutat comtal.

En aquest certamen, cita obligada per a tots els amants del mar i de la nàutica esportiva i d’esbarjo de tot el país, el Club ha presentat el projecte Per un mar accessible, a més de les edicions 2024 del Concurs Internacional de Fotografia de la Mediterrània MedFoto i de la regata d’altura La Ruta de la tramuntana.

A més, ha posat a disposició de tots els visitants tota la informació necessària sobre el Club i els seus serveis a l’estand de l’Associació Catalana de Ports i Turístics.

Per un mar accessible

La presentació del projecte “Per un mar accessible” dedicat a la vela adaptada obria l’agenda social del Club al Saló Nàutic de Barcelona el divendres 13 d’octubre a les 11 h. La iniciativa es donava a conèixer en el marc de la taula rodona titulada “Esports nàutics adaptats”, que es celebrava a l’estand de la Generalitat de Catalunya, de la mà del director esportiu del Club Xavi López i Francesc Ramírez, membre del Grup Mifas. Aquesta entitat treballa amb la missió d’aconseguir la independència econòmica i la justícia social de les persones amb discapacitat física, orgànica i sensorial.

La Directora de Ports de la Generalitat Annabel Moreno va ser l’encarregada de donar la benvinguda a la taula rodona, que va comptar amb la Directora de la Zona Portuària Centre de Ports de la Generalitat com a moderadora. Aquest espai va servir per posar en comú diverses iniciatives destinades a donar accés al mar i als esports nàutics a les persones amb discapacitat que tenen lloc en diversos indrets de la costa catalana.

Primers detalls del MedFoto 2024

El mateix divendres 13 a les 17 h i en el mateix espai, representants del Club i de la Fundació Alive, coorganitzadors del MedFoto, presernaven la quarta edició del Concurs Internacional de Fotografia de la Mediterrània.

L’acte, que va servir per donar a conèixer els primers detalls del MedFoto 2024 va comptar amb les intervencions de Bernat Garrigós, membre del comitè organitzador del concurs, president de la Fundació Alive i membre de la Junta Directiva del Club Nàutic L’Escala i de l’Alcalde de L’Escala Josep Bofill. La Directora General de Ports de la Generalitat Annabel Moreno va ser l’encarregada de tancar el torn de paraula.

L’esdeveniment finalitzava amb una degustació d’anxoves de L’Escala i una copa de cava per a tots els assistents.

La quarta edició del concurs farà públiques les seves bases el proper mes de febrer i obrirà el període d’inscripcions el dilluns 1 d’abril 2024. Novament, convidarà així, tant a fotògrafs professionals com a aficionats a presentar les seves imatges del Mediterrani sota la temàtica el Mar i les persones.

La Ruta de la Tramuntana canvia de data

Finalment, el delegat esportiu del Club Pere Sala participava a la presentació de La Ruta de la Tramuntana 2024 el divendres 13 d’octubre a les 17:15 h a l’Àgora Port. Des de fa anys, el Club és el port de destí i coorganitzador de la segona fase d’aquesta regata que uneix el Club Nàutic El Balís i L’Escala.

En aquest acte, durant el que es va donar a conèixer el calendari de regates 2023 del Circuit de Regates d’Altura organitzat per Difusión Náutica i el Club Náutico Skipper, es van revelar les dates de La Ruta de la Tramuntana 2024. En la seva propera edició, la cita avançarà la seva celebració i es navegarà entre els dies 7 i 9 de juny.

Quines notícies vols veure:

17.4º C

Vent: 217 SW 4.2Kts, 7.9 Max

image description