Una quarantena de participants a la Jornada Científica de Pesca Recreativa de l’Escala

2022-nauticescala-pesca
2022-nauticescala-pesca
  • 16/October/2022
  • Categoria: Pesca

Aquest cap de setmana, 15 i 16 d’octubre, fins a una quarantena de pescadors del Club i d’altres ports de la rodalia han participat de la Jornada Científica de Pesca Recreativa de l’Escala. Emmarcada dins les activitats socials de pesca de l’entitat, aquesta ha estat una trobada especial dedicada a la pesca recreativa sostenible que, a més de la sortida de pesca, ha inclòs una conferència. L’activitat ha estat organitzada pel Club Nàutic l’Escala amb la col·laboració de l’Associació Catalana per a una Pesca Responsable (ACPR), el Club de Pesca Costa Brava, Scientific Anglers i JJ Pesca Sport.

2022-nauticescala-pesca

Més d’una vintena d’aficionats a la pesca esportiva es reunien dissabte 15 d’octubre al restaurant Bol Roig, on després d’un bon dinar, van assistir a la conferència titulada Les bases de la pesca recreativa sostenible. La xerrada va anar a càrrec de Frederic Valls, vocal de l’ACPR, i va comptar, també, amb la intervenció de Bernat Hereu, biòleg del projecte RESMED, dirigit a contribuir a la protecció i la millora de la qualitat dels ecosistemes marins costaners del Mediterrani nord-occidental i la seva biodiversitat.

2022-nauticescala-pesca

La conferència, orientada a conscienciar sobre la importància de gaudir de la pesca d’una manera responsable, va servir, també, per explicar la utilitat de les dades recollides durant les jornades de pesca científica per als biòlegs i els sistemes de marcatge emprats per tal de poder fer seguiment dels recursos pesquers de la zona.

2022-nauticescala-3pesca

El diumenge 16 d’octubre, els pescadors passaven a l’acció. 12 tripulacions i prop d’una quarantena d’aficionats no van voler perdre’s una trobada de pesca que va tenir lloc de 7:30 a 12:30 h i que va potenciar la modalitat de pesca i solta. Els exemplars capturats, doncs, eren mesurats i retornats a l’aigua i les dades, juntament amb la posició GPS, compartides amb els científics. Un cop a terra, els participants tornaven a reunir-se per gaudir d’un pica-pica i un sorteig de material de pesca cortesia de JJ Pesca Sport, empresa col·laboradora de la secció de pesca del Club Nàutic l’Escala.

Quines notícies vols veure:

5.9º C

Vent: 252 WSW 1.6Kts, 4.3 Max

image description