Propostes ambientals pel 2023

2022-nauticescala-medi ambient-Neteja fons marí
2022-nauticescala-medi ambient-Neteja fons marí
 • 10/Febrer/2023
 • Categoria: Mediambient

El Club manté un compromís ferm amb el medi ambient i l’entorn natural de l’Escala amb el que et convidem a participar a través de diverses iniciatives per preservar-lo, però també per passar-ho bé.

Consulta les novetats per aquest 2023!

Un any més, torna la campanya Actua Responsablement del Club. Aquesta iniciativa engloba diverses accions de comunicació dirigides a promoure la correcta gestió dels residus i el consum responsable d’aigua i llum.

Ens ajudes?

Per conèixer millor l’entorn natural que ens envolta i contribuir a la seva preservació, l’agenda del Club inclou diverses propostes. Un any més, tornen la Conferència de temàtica medi ambiental i la ja tradicional Neteja del fons marí. Destaquen, però, les següents activitats:

  • Sortides de Naturalesa: l’estrena d’aquesta iniciativa coorganitzada amb la Fundació Alive es farà efectiva amb la celebració de les seves dues primeres jornades els dies 29 d’abril i 27 de maig amb dues propostes per descobrir l’entorn marí de l’Escala a través de la fotografia.
  • MedFoto: el concurs de fotografia internacional de la Mediterrània organitzat pel Club i la Fundació Alive celebra el seu tercer aniversari. Amb les bases publicades el passat 1 de febrer, la convocatòria del certamen s’obrirà de l’1 d’abril al 15 de maig amb novetats.

2022-nauticescala-3pesca

Establir aliances és important per conservar i millorar el litoral marí, és per això que el Club col·labora amb diferents entitats i projectes amb aquest objectiu. Descobreix-los!

  • Xarxa Catalana de Marcatge i Seguiment de Fauna Aquàtica: el Club iniciarà la seva col·laboració amb aquesta iniciativa situant un hidròfon receptor a les seves instal·lacions, el que permetrà captar els senyals emesos pels peixos marcats amb emissors acústics. Aquestes dades, serviran per detectar l’activitat dels individus residents a dins el port per tal d’efectuar el seguiment dels recursos pesquers de la zona.
  • Projecte RESMED: també amb l’objectiu de fer seguiment dels recursos pesquers, els aficionats a la pesca esportiva del Club col·laboren amb aquest projecte de ciència ciutadana a través de les Jornades Científiques de Pesca Recreativa que s’organitzen al llarg de l’any. Els pescadors registren la mida i la posició de les captures, dades que són compartides amb els científics.
  • Surfing for Science: El Club col·labora juntament amb la Fundació Alive amb el projecte Surfing for Science. Mitjançant aquesta iniciativa, s’organitzaran diverses sortides amb taules de paddle SUP a l’Escala durant les que es recolliran microplàstics que seran analitzats per conèixer la tipologia, la quantitat i fins i tot el seu origen.

Segueix tota l’actualitat a la secció Port Responsable del web del Club!

Quines notícies vols veure:

17.0º C

Vent: 229 SW 5.3Kts, 6.3 Max

image description