La Ruta de la Tramuntana torna a l’Escala!

  • 9/July/2022
  • Categoria: Regates

El dissabte 9 de juliol, la Ruta de la Tramuntana – Trofeu Costa Brava tornava a recalar a l’Escala. La trentena de tripulacions de la competició de creuer, puntuable pel Circuit de Regates d’Altura i el Campionat de Catalunya d’Altura, arribaven a l’Escala a la matinada del mateix dissabte procedents del Club Nàutic El Balís.

Primera etapa noctura

La flota havia completat les 54 milles que separen els dos ports, tot un repte al que s’hi afegia l’al·licient de navegar de nit durant part del recorregut. Després de sortir del Balís el divendres 8 de juliol a les 15:35 h, els velers van avançar a bon ritme fins al Cap de Begur. En fer-se fosc, el vent va anar caient obligant-los a negociar amb diverses zones d’encalmada, especialment en el tram final comprès entre les Illes Medes i l’arribada.

El primer en temps real era el Caliope. El J45 de Thierry D’Argoubet del Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols creuava la línia final a les 00:54 hores de la matinada. Amb l’aplicació del temps compensat, però, era el Lone II (IMX 38) de Ramón Garriga del Club Nàutic Port d’Aro qui s’adjudicava la victòria de la primera etapa de la regata. La segona plaça era per un company de club, L’Oreig (A35) de Martí Gelabert; i la tercera, per al Taz (Mountgay 30) d’Andrew Galletly del Club Nàutic Arenys de Mar.

Regata al Mar d’Empúries

Un cop a terra, el dissabte els esperava una nova aventura: una segona etapa que va proposar un recorregut que els va dur a donar la volta a les Illes Medes amb sortida i arribada a l’Escala.

La fase, coorganitzada pel Club Nàutic l’Escala, començava a les 14 hores del matí i transcorria amb condicions de vent tèrmic, més intens a la proximitat de l’Escala i més suau, al voltant de les illes Medes.

En aquest cas, el guanyador en temps real el Smerit (Swan 45) de Tito Moure, del Club Vela Blanes, tot i que el vencedor amb el temp compensat tornava a ser el Caliope. El segon classificat era Smerit (Swan 45) de Tito Moura del Club Vela Blanes i el tercer, L’Oreig. El J70 Nauticescala 3 de Walter Brandesky aconseguia classificar-se primer de les embarcacions que únicament participaven en aquesta segona etapa.

I els guanyadors han estat…

A la general, la victòria absoluta de la XXIX Ruta de la Tramuntana – Trofeu Costa Brava anava a les mans del Lone II. El segon premi era per a L’Oreig i el tercer, Caliope.

En aquesta ocasió, fins a cinc equips han navegat amb els colors del Club Nàutic l’Escala. Han estat Izarra (Twister 28) de Joan Fernández, Matifou (Attalia) d’Olivier Caucat, i els tres J70 de l’Escola de Vela del Club liderats per Manel González, Walter Brandesky i Lluisa Puig, que navegava amb els nens i nenes de l’equip d’Optimist del Club.

Fi de festa al Club

L’acte d’entrega de trofeus, que tenia lloc al voltant de les 20:30 del vespre, servia per coronar als guanyadors de la XXIX Ruta de la Tramuntana – Trofeu Costa Brava. L’acte va comptar amb les intervencions d’Andrés Oliva, Secretari Tècnic de la regata; el Sr. Josep Bofill, alcalde de l’Ajuntament de l’Escala i Gerard Marín, Comodor del Club. Guillermo Díaz Pitarch també hi assistia en representació del Club Nàutic El Balís.

El sopar de cloenda va posar punt i final a una nova edició de la Ruta de la Tramuntana que ha deixat grans moments tan a l’aigua com a terra.

La regata de la Costa Brava

La Ruta de la Tramuntana és una iniciativa del Club Nàutic Skipper, Difusión Náutica i la Federació Catalana de Vela amb la coorganització del Club Nàutic El Balís i el Club Nàutic l’Escala. Rep el suport del Patronat de Turisme Costa Brava, Ports de la Generalitat, l’Associació Catalana de Ports Esportius i Turístics, l’Ajuntament de l’Escala, el Clúster Nàutic Català, el Club Vela Blanes, la Real Asociación Nacional de Cruceros, la Sociedad Estatal de Salvamento y Seguridad Marítima i la Guàrdia Civil del Mar.

Moltes gràcies a tots i fins l’any que ve!

Quines notícies vols veure:

23.5º C

Vent: 204 SSW 4.8Kts, 8.7 Max

image description