Prop de vuitanta navegants gaudeixen de la XXII Atena Regata

2023-nauticescala-regates-Atena Regata-16
2023-nauticescala-regates-Atena Regata-16
  • 3/September/2023
  • Categoria: Esport, Regates

Els dies 2 i 3 de setembre, prop de 80 regatistes s’han reunit al Club Nàutic L’Escala per disputar la XXII Atena Regata, la cita que any rere any celebra la Festa Major de L’Escala des del mar d’Empúries. Organitzada pel Club Nàutic L’Escala amb la col·laboració de l’Ajuntament del municipi, ha comptat amb representants de les costes gironina, catalana i basca.

2023-nauticescala-regates-Atena regata-70

La regatista Anna Rentería del Club Nàutic El Masnou s’ha adjudicat la victòria de la classe Optimist Sots 16 des de la primera posició de la general. En aquesta mateixa divisió, el seus companys d’equip Pau Casas i Lucía Sotomayor s’han proclamat segon i tercera, respectivament.

Des de la segona plaça de la classificació global, Lucas Garrido del Club Nàutic Arenys de Mar ha estat el guanyador Optimist Sots 13. La segona i la tercera plaça han estat pel local Pablo Garriga i la navegant del Masnou Aitana Noguera.

Entre els més petits, els Sots 11, el guanyador ha estat Lluc Illan del CN El Masnou. Loris Mateu, del Club Nàutic l’Escala, s’ha classificat segon i Gabi Lugo, del Club Nàutic Costa Brava – Club Vela Palamós (CNCB – CV Palamós), tercer.

Domini a la capçalera Open per al CNCB – CV Palamós gràcies a la primera posició d’Emma Collins i a la segona de Miquel Palomares, tots dos regatistes de la classe Europe. El tercer lloc del podi ha estat per a la tripulació del CN L’Escala conformada per Carlos Virgili i Israel Brodkorb, que han navegat amb un trimarà Weta.

2023-nauticescala-regates-Atena Regata-19

En aquesta mateixa categoria, també s’han entregat diversos premis especials. El regatista d’Europe del CNCB – CV Palamós Pau Mora s’ha endut el trofeu que l’acredita com el primer Juvenil de la classificació. Vicenç Batlle, que ha competit del CN L’Escala, amb la classe ILCA 6, s’ha adjudicat el del primer Màster i l’Europe Carlos Morata del CNCB – CV Palamós, el del primer Sènior. La local Helena Martínez (ILCA 4) ha recollit el premi a la primera navegant femenina i la tripulació de RS Vision de Palamós Oriol i Berta Trepat, el dels primers dobles.

La flota ha navegat durant dues jornades intenses de regata en les que s’ha completat el programa previst de sis proves. Quatre d’elles tenien lloc el dissabte 2 de setembre amb un vent variable procedent del 90 – 110 i una intensitat d’entre set i nou nusos. Les altres dues, l’endemà, amb mar de fons i un vent del 45 que de nou va ser variable i que va arribar fins els 15 nusos a la darrera màniga.

L’entrega de trofeus, que tenia lloc el diumenge 3 de setembre al voltant de les 17 h, posava punt i final a la XXII Atena Regata. L’acte, va comptar amb les intervencions del comodor del Club Gerard Marín i de l’Alcalde de l’Escala Josep Bofill.

Quines notícies vols veure:

22.2º C

Vent: 59 ENE 5.1Kts, 14.4 Max

image description